1 noiembrie, licitație pentru SF-ul autostrăzii Pitești-Craiova

Autostrada Pitești-Craiova este o investiție vitală pentru dezvoltarea regiunii Oltenia, știut fiind faptul că această zonă este mai mult decât deficitară la capitolul dezvoltare economică.

harta-640x360Ideea autostrăzii Pitești-Craiova revine în actualitate dată fiind apropierea datei de 1 noiembrie 2016, dată la care este programată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru autostrada Craiova-Piteşti, cât şi cele pentru centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina, asta potrivit declarațiilor ministrului Transporturilor și vice-prim-ministrului, Costin Borc.

Cu toate că autostrada Olteniei, care ar fi trecut inclusiv prin județul Mehedinți, nu a fost prinsă în Master-Planul aprobat de Bruxelles, se pare că Guvernul a introdus, prin ordonanță, pe lista de priorități Autostrada Oltenia(Pitești-Craiova), cu o lungime de 124 kilometri, la insistențele investitorului Ford de la Craiova.

Realizarea acesteia ar urma să fie făcută cu fonduri de la Uniunea Europeană, în perioada 2018 – 2020, și va purta indicativul A12, banii provenind din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Tot din fonduri UE se vor a fi realizate centurile ocolitoare pentru localitățile Slatina și Balș.

Guvernul tehnocrat a modificat prin ordonanță de urgență Master Planul General de Transport (MPGT) al României și a introdus pe lista de priorități Autostrada Craiova – Pitești, care va fi realizată cu fonduri UE în perioada 2018-2020. Potrivit documentului, autostrada poartă indicativul A12, are o lungime de 124 km și o valoare estimată de circa 900 de milioane de euro,  Prima etapă va începe peste doar câteva zile (1 noiembrie), când Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va scoate la licitație studiul de fezabilitate (SF) al viitoarei autostrăzi.

Așadar, peste câteva zile, pe 1 noiembrie 2016, va avea loc licitația pentru studiul de fezabilitate(SF), cu un buget de 1,5 milioane de euro iar valoarea estimată a construcției, așa cum spuneam mai devreme este de 900 milioane de euro din fonduri europene.

Fără a fi prăpăstioși sau negativiști, astfel de proiecte au mai fost propuse, cu bani cheltuiți pe studii de fezabilitate, pe proiecte tehnice, ca în final, cetățenii să rămână cu promisiunile gen SF. Poate ne va demonstra timpul dar, sincer, avem rezerve, mai ales că o un asemenea proiect este propus în campanie electorală.

Leave a Reply