A declarat noul președinte al României

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a declarat că este pregătit să-şi preia atribuţiile de şef al statului. Totodată, Iohannis a dat asigurări că va păstra neschimbate liniile directoare ale politicii externe româneşti, scrie romaniatv.net.

klaus johannis“Ce-a fost de ales s-a ales. Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Sunt dispus să mă apuc foarte serios şi hotărât de treabă. Pe 16 noiembrie, românii au dat semnalul schimbării, atât pentru mine, cât şi pentru clasa politică. Eu am înţeles acest semnal. Îi îndemn pe politicieni să ia seama, să ia în considerare acest semnal”, a declarat Klaus Iohannis.

El a dat asigurări că nu va schimba radical coordonatele politicii externe. “Un gând bun pentru partenerii noştri externi: voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe – parteneriatul strategic cu Statele Unite, rolul şi locul nostru în NATO, rolul şi locul nostru în Uniunea Europeană”, a afirmat Iohannis.

Totodată, el a cerut Guvernului să prezinte grabnic în Parlament proiectul de buget pe anul 2015. Iohannis a evitat să se pronunţe asupra viitorului lider al PNL arătând însă că fuziunea PNL şi PDL este un fapt împlinit. “Fuziunea dintre PNL şi PDL a fost aprobată la sfârşitul lunii iulie în Congres comun şi a fost înregistrată săptămâna trecută la tribunal. Este finalizată în integralitatea ei şi nu mai există cale de întoarcere”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Leave a Reply