ACCIDENT GRAV cu viteză pe timp de ploaie

Un accident care ar fi putut duce la pierderi de vieți omenești însemnate a avut loc pe E70. Cauzele accidentului, potrivit primelor concluzii ale poliţiştilor, ar fi neadaptarea vitezei la condițiile de carosabil umed, vina aparținând șoferului.

acc herculaneAutorităţile au fost alertate prin 112, în jurul orei 14, când o persoană a sunat şi a anunţat accidentul de pe E70, la intrare în staţiunea Băile Herculane, în care a fost implicat un autocar cu 35 de persoane. Zeci de ambulanţe şi autospeciale SMURD din Mehedinţi şi Caraş-Severin au plecat spre locul accidentului, medicii aşteptându-se la ce-i mai rău. În timp ce salvatorii încercau să ajungă la ei, călătorii încercau să iasă disperaţi din autocarul în care era panică generală. Doi tineri au spart geamurile şi au pus mâna să-i ajute pe cei mai neputincioşi, scrie  adevarul.ro

Cei răniţi au fost preluaţi de mai multe autospeciale şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, cu traumatisme la membre şi faţă.

„Echipajele Serviciului de Ambulanţă Mehedinţi s-au deplasat în localitatea Băile Herculane la un accident de circulaţie cu 35 de victime, din care 10 au fost transportate la spital cu politraumatisme minore, traumatisme de membre inferioare, traumatisme faciale, care nu au pus probleme. Toate victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Mehedinţi”, a declarat medicul Cornelia Preda, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

Potrivit primelor concluzii ale poliţiştilor, vinovat de producerea accidentului ar fi conducătorul auto de pe autocar, care nu a adaptat viteza de drum în condiţii de carosabil umed. Acesta ar fi încercat să evite o maşină care oprise să facă un viraj la stânga şi a intrat cu autocarul în capul de pod. El se va alege cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citeste mai mult adevarul.ro

Leave a Reply