Afacerist, Șef al masonilor, Judecător CCR, la DNA

Cazul în care Toni Greblă, judecător la Curtea Constituțională, este anchetat scoate la iveală posibile legături cu reprezentanți ai masoneriei.

lotul toni greblastiripesurse.ro scrie despre faptul că “Șeful masonilor”, generalul în rezervă Constantin Bartolomeu Săvoiu (foto dreapta), a fost adus cu mandat la DNA pentru a fi audiat de procurori în dosarul judecătorului CCR Toni Greblă.

Generalul în rezervă Bartolomeu Constatin Săvoiu este Marele Maestru al Marii Loji Naționale a României-1880. A devenit mason în timpul exilului sau parizian. El este cetățean român și francez.

Surse juridice susțin că Săvoiu ar fi acuzat de folosire a unor documente vamale falsificate. Este semnalată o situație din 2014, când Toni Greblă ar fi făcut demersuri pentru intermedirea unor legături comerciale între Ion Bărcina și Bartolomeu Săvoiu.

Produse din carne ar fi urmat să fie comercializate peste granițe în urma afacerii dintre șeful masonilor și finul lui Greblă. Sursa stiripesurse.ro

De altfel, tot în același dosar, doi parlamentari, Iulian Iancu și Lucian Sova, sunt asteptați la DNA în calitate de suspecți în dosarul lui Toni Greblă, susțin surse judiciare citate de Romania TV. Aceștia ar fi fost implicați în afaceri cu energie.

Iulian Iancu, deputat PSD de Bacău, este președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților.

Lucian Sova, tot deputat PSD de Bacău, a fost membru în Comisia de Industrii și Servicii până în  februarie 2014, când a trecut la Comisia pentru Transporturi și Infrastructură, unde este secretar.

Leave a Reply