ALDE la primul eveniment major după alegerile locale

Vineri, 23 septembrie 2016, liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, s-au întâlnit cu sute de reprezentanți aleși la alegerile locale în cadrul Ligii aleșilor locali din cadrul formațiunii politice.

Liga aleșilor locali a ALDE a fost prima acțiune politică majoră a formațiunii liberale în faza premergătoare campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Reprezentanți din toate județele au participat la această întâlnire.

De menționat este faptul că, la alegerile locale, ALDE a reușit să se impună ca a treia forță politică din România, prin votul cetățenilor, obținând peste 2700 de aleși locali, peste 60 de primari, foarte mulți viceprimari, 21 de vicepreședinți de consilii județene.

Delegația ALDE Mehedinți a fost condusă de președintele filialei județene, deputat Viorel Palașcă, și formată din: vicepreședintele CJ Mehedinți, av. Renatta Nanciu, consilierul județean, Claudiu Dumitrache, primarii comunelor: Butoiești-Sălceanu Valentin, Dumbrava-Enache Cătălin și Vlădaia-Spuză Viorel, precum și viceprimarii ALDE: Rușinaru Ioan-Butoiești, Junie Marin-Dumbrava, Mihăiță Ionel-Vlădaia, Mijaiche Alexandru-Vînju Mare și Curcă Ioan-Eșelnița, alături de consilieri municipali și locali, președintele ALDE Drobeta Turnu Severin-Ionuț Sibinescu și președintele ALDE Orșova-Ștefan Neghină. Delegația ALDE Mehedinți .

lal-aldeDiscursul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost momentul culminant al întâlniri iar ideea că „Votul românilor din 11 decembrie va fi mai important poate ca niciodată după 1990”, a fost mesajul principal al acestuia.

„Azi, în sală, nu sunt decât un sfert din cei care sunt în funcțiile de consilieri locali, de viceprimari, primari, vicepreședinți de consilii județene și consilieri județeni. Îmi face mare bucurie să facem această întâlnire, pe care mi-am dorit-o și eu și colegii mei din conducere de multă vreme. Acum, la începutul toamnei, odată cu reluarea activităților politice cred că era cel mai propice moment.

Dragi colegi, suntem din luna noiembrie 2015 victimele unui aranjament obscur între unii actori politici şi reprezentanţi ai unor interese netransparente. Rezultatul l-ați văzut: așa-zisul guvern tehnocrat, deciziile care au fost luate, modul în care au fost luate… De aceea, cer liderilor noului PNL să se angajeze public că vor respecta întocmai voinţa cetăţenilor aşa cum va rezulta din alegerile din 11 decembrie. Le cer, de asemenea public să vorbească foarte clar despre discuțiile care au avut loc, pe care le-au purtat sau sunt în curs de a fi purtate privind nominalizarea unui viitor prim-ministru sau a unor miniştri care nu sunt rezultați din votul democratic și liber al cetăţenilor.

Îi solicit preşedintelui să se angajeze formal că va respecta voinţa cetăţenilor aşa cum va fi ea exprimată la urne pe 11 decembrie 2016, fără niciun fel de precondiţii sau limitări şi fără utilizarea institutiilor statului în vederea alterării procesului democratic.

ALDE va susţine doar acel guvern care va primi, prin intermediul unei majorităţi parlamentare, votul cetăţenilor. ALDE înţelege să acţioneze ca un gardian al democraţiei, al suveranităţii naţionale, ca un partener loial al oricărui guvern ales de popor pentru a servi cetățenii. ALDE va milita pentru un sistem judiciar independent, ferit de presiunea şi de imixtiunea oricăror reţele de interese, de orice natură ar fi acestea. Așadar, ALDE cheamă celelalte partide să i se alăture în acţiunea de restaurare a democraţiei și îi cer încă o dată pe preşedintelui României,  primului ministru şi liderilor noului PNL să se pronunţe cu claritate în favoarea democraţiei, să-şi manifeste limpede respectul faţă de Constituţie, de statul de drept şi de voinţa suverană, liber exprimată, a naţiunii.”, a spus liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a ținut să-i felicite pe toți cei care au câștigat votul de încredere al cetățenilor: „2700 de aleși locali, peste 60 de primari, foarte mulți viceprimari, 21 de vicepreședinți de consilii județene reprezintă un rezultat care ne dă încredere pentru alegerile parlamentare. (…)

”Aș vrea să vă spun stimați colegi, trecând peste felicitări, că aceste rezultate probabil că nu înseamnă nimic dacă la alegerile parlamentare rezultatul nu va fi chiar mai bun decât rezultatul pe care l-am obținut la alegerile locale.

ALDE a rămas în momentul de față singura forță autentică de dreapta din România. Iar asta ne obligă să fim consecvenți față de cei care au așteptări de la noi, de la primarii noștri, de la dvs., de la consilierii locali și consilierii județeni. Scopul partidului nostru, încrederea oamenilor în ALDE, ne obligă și ne responsabilizează în egală măsură. În aceste condiții nu avem voie să greșim față de cei care ne-au acordat această încredere pentru următorii patru ani. ”, a spus, la rândul său, Daniel Constantin, copreședinte ALDE.

Leave a Reply