ALDE Mehedinți: Bâlbâiala Guvernului pe indemnizația mamelor

Bâlbâiala ministrului muncii în reacțiile avute referitor la indemnizația pentru mame a fost taxată de reprezentanții ALDE Mehedinți prin intervenția doamnei Nanciu Renata, vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți și prim-vicepreședinte al organizației județene ALDE Mehedinți.

Una din cele mai mari probleme ale României pe termen lung este cea referitoare la natalitate, deoarece vedem cum numărul populaţiei scade în mod vertiginos iar reacțiile publice în urma ideii de stabilire a unui plafon l-a determinat pe ministrul Muncii să revină și să spună ca nu va fi niciun plafon aruncând problema în brațele Parlamentului, bâlbâială care a generat reacții și din partea reprezentanților ALDE Mehedinți.

nanciu-renatta-art-10-09”Orice măsură pentru stimula natalitatea este bine-venită, deoarece asigură viitorul României, mai ales în cazurile județelor mici cum este județul Mehedinți, în care, din cauza numărului mic de copii, sunt afectate chiar și școlile de absența elevilor, mai ales în mediul rural. Copiii noştri sunt viitorul acestei ţări iar atitudinea Guvernului, prin declarațiile ministrului în legătură cu acest subiect, este cireaşa de pe tort în tot ce a avut negativ. Este o măsură împotriva viitorului României însă, nu am putea spune că e o surpriză, deoarece acest guvern catastrofal, cu greu, a fost capabil să găsească resurse pentru a asigura modificările din Parlament la legea indemnizaţiilor pentru mame.

Deja aşteptările de la acest Guvern sunt aproape inexistente. Ne-am convins şi de capacitatea noului ministru al Muncii în ceea ce priveşte administrarea acestui domeniu atât de important. Pe lângă aceste gafe de comunicare, el este şi artizanul ordonanţei salarizării, cea îndelung contestată de profesori, dar şi de funcţionarii publici.

Din partea acestui ministru și a acestui Guvern nu putem să mai avem încredere în garanțiile pe care ni le oferă. Este ridicol ca un ministru să vină şi să ceară Legislativului să îi facă treaba pentru că nu Parlamentul se ocupă de implementarea legilor, ci guvernul, iar indemnizaţia pentru mame a fost o măsură propusă și susţinută de toate partidele politice, dar şi de preşedintele României.

Din păcate, o asemenea gândire este încurajată cu toată puterea de PNL, dar atitudinea acestui nou PNL, de încurajare a tuturor măsurilor venite din partea acestui Executiv, nu ar trebui să ne mai mire, având în vedere că astăzi în PNL sunt tocmai artizanii măsurilor de austeritate din 2010 și se pare că sub oblăduirea PNL şi a preşedintelui, Guvernul Cioloş are cale liberă să acţioneze chiar şi împotriva românilor.”, a precizat doamna Nanciu Renatta, prim-vicepreședinte ALDE Mehedinți.

Leave a Reply