Amenințare cu GREVA FOAMEI la Porțile de Fier II

Într-o petiţie adresată Senatului, Camerei Deputaţilor, Ministerului Energiei, dar şi ministrului Muncii, Rovana Plumb, angajaţii de la Sucursala Porţile de Fier II, membrii ai Sindicatului Portile de Fier, aduc la cunoştinţă faptul că administraţia le solicită semnarea unui act adiţional la contractul individual de muncă total dezavantajos, scrie adevarul.ro.
greva_foameiÎn document, salariaţii de la Porţile de Fier II arată că aceste contracte sunt modificate în mod unilateral de către administraţie, “contractele sunt deja completate cu veniturile şi drepturile diminuate”, astfel că după semnarea lor o serie de drepturi ar fi diminuate: numărul zilelor de concediu redus, o nouă grilă de salarizare prin care sunt retrogradaţi cu un număr de clase redus (clase obţinute în câmpul muncii), sporuri diminuate.
“Considerăm că actele adiţionale modificate unilateral de administraţie completate cu aceste drepturi şi venituri diminuate sunt un abuz deoarece avem contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată care sunt în vigoare. (…) Directorul Sucursalei Porţile de Fier a promis în urma negocierilor cu Jandarmeria din data de 22.01.2015 că va veni în data de 23.01.2015 pentru renegociere cu salariaţii, lucru care nu a mai avut loc. Salariaţii au aşteptat venirea acestuia după care au decis să nu mai participe la întâlnirea cu administraţia”, se arată în petiţie.
…..
Petiţionarii solicită ajutor urgent pentru negocierea şi rezolvarea acestor probleme. În caz contrar vor recurge la grevă, doi angajaţi de la Porţile de Fier II, Constantin Barna Constantin şi Ilie Oltean, intrând de altfel din cursul zilei de joi în greva foamei.
Citește mai mult pe adevarul.ro

Leave a Reply