Antonescu: N-am senzația ca Iohannis are nevoie de prezența mea

Lansarea lui klaus Johannis a fost în mare măsură umbrită de lipsa fostului candidat la președinție și președinte PNL, Crin Antonescu. Cu toate că Johannis a încercat inițial să ascundă o răceală între cei doi foști parteneri din conducerea partidului, acesta a fost nevoit să recunoască faptul că relația sa cu Crin Antonescu este una critică și distantă. 

Lipsa lui Crin Antonescu de la evenimentul de lansare al candidatului Alianței Creștin Liberale a pus pe gânduri majoritatea membrilor partidului prezenți. Absența lui Antonescu a dat naștere mai multor ipoteze una din ele prezentând un soi de tabere în interiorul PNL, mai exact tabăra lui Antonescu și tabăra lui Johannis.

Sub pretextul unei vizite la Bruxelles, Antonescu a fost marea absență de la evenimentul de lansare al lui Johannis, mai multe surse avansând chiar ideea că fostul președinte PNL nu ar fi fost chemat. Un aspect interesant este acela că, de exemplu, fostul lider PNL, Mircea Ionescu Quintus ar fi primit, în semn de respect, o invitație scrisă pentru prezența la eveniment în timp ce Antonescu ar fi fost convocat doar telefonic iar la orgoliul fostului lider liberal este posibil ca acesta să se fi simțit nedorit la marele eveniment.

LIGA ALESILOR LOCALI AI PNL - BRASOVRevenit în țară, Crin Antonescu a clarificat acest subiect negând că ar fi vorba de tabere în interiorul PNL, rezumându-se a spune că cel mai probabil Johannis nu ar avea mare nevoie de prezența fostului lider liberal în campanie dată fiind construcția campaniei electorale.

„Nu e o intrebare cu un raspuns complicat dar trebuie pus intr-un context. Un candidat la Președintie isi construieste o campanie, face niste alegeri si cand vorbesc de constructie si de alegeri asta inseamna un anumit continut, stil, anumiti oameni. Nici n-am senzatia ca Iohannis are nevoie foarte tare de prezenta mea si nici nu ascund, nu simt nevoia prezentei in aceasta campanie asa cum este ea construita. Nu privesc cu ostilitate, cred ca aceste lucruri nu se fac ca la colhoz. Se fac printr-o suita de alegeri. Si asta e explicatia. Credeti ca m-as fi potrivit?

Nu m-am rupt de PNL, nici nu cred ca se poate intampla asta. Nu exista o aripa Antonescu in interiorul PNL , dar faptul ca sunt un om care ramane alaturi de PNL nu e suficient sa ocup un loc intr-o anumita distributie”, a spus Antonescu.

Într-un fel are dreptate Crin Antonescu, poate că nu s-ar fi potrivit mai ales la prezențele care i-au ținut trena lui Johannis pe scena de la respectiva lansare. În afară de 2-3 liberali veritabili care au fost prezenți pe scenă, în sprijinul lui Johannis, au putut fi observați, ”spălați și frumoși”, foști camarazi de ai lui Băsescu și foști liberali care au rupt din partid pentru a-i fi alături celui care a vrut să distrugă Partidul Național Liberal, respectiv Traian Băsescu.

Leave a Reply