Artificiile firmelor de asigurări și protestul inedit al unei femei

Un protest inedit al unei femei aduce în atenția opiniei publice modul în care se fac despăgubirile în caz de accident de anul acesta.
Masina-avariata-langa-EuroinsClienta firmei de asigurări Euroins, a cărei mașină a fost avariată în accident, a protestat punându-și mașina în fața sediului din Craiova al asigurătorului, pe motiv că nici după două luni de la accident nu i s-a comunicat valoarea de despăgubire (Foto: Lucian Anghel), scrie gds.ro.

O craioveancă de 27 de ani acuză firma de asigurări că nu i-a comunicat despăgubirile nici la două luni de la accident. Tânăra deține un BMW X6, care a fost lovit, pe 3 februarie 2015, de un Mercedes GL.

Scandalul aduce în atenție modul în care se fac despăgubirile de anul acesta. Firmele de asigurare acordă daune calculând valoarea de piață a mașinii (adică valoarea unor vehicule similare second-hand) și nu după cataloage cu prețuri mai mari. Prin acest artificiu, practic, păgubitul într-un accident va primi daune mai mici de la firma de asigurări decât face efectiv reparația mașinii.

O craioveancă a trecut la un protest inedit, postându-și mașina avariată în fața firmei de asigurări care nu i-a comunicat o sumă a despăgubirii, în baza poliței RCA, nici la două luni de la producerea accidentului. Tânăra conducea un BMW X6, în seara zilei de 3.02.2015, când a fost lovită de un Mercedes GL, cu număr de Mureș, condus de un preot care nu a acordat prioritate, potrivit procesului-verbal de amendă emis de poliție. În baza poliței RCA a vinovatului, craioveanca ar fi trebuit să își repare mașina primind despăgubire de la firma de asigurări Euroins România.

Cum nici la două luni de la producerea accidentului firma de asigurări nu i-ar fi transmis femeii o valoare legală a despăgubirii, tânăra a trecut la un protest inedit către sfârșitul săptămânii trecute. Ea și-a postat bolidul avariat în fața sediului Euroins din Craiova, de pe Calea București, iar pe mașină erau aplicate bannere pe care scria că firma de asigurări nu vrea să o despăgubească.

Proprietarul unui service auto din Craiova, George Rusescu, împuternicit de craioveancă să poarte discuții cu firma de asigurări în cazul fetei, a declarat că valoarea reparațiilor pentru BMW X6 se ridică la 150.000 de lei, iar după reduceri s-a ajuns la 125.000 de lei. Legislația privind asigurările pe bază de asigurare obligatorie de răspundere civilă (RCA) prevede ca firma de asigurări să prezinte o sumă de despăgubire în termen de zece zile de la data realizării constatării din partea asigurătorului.

„Au trecut două luni de la producerea accidentului și nouă nu ni s-a comunicat până acum valoarea despăgubirii din partea firmei Euroins. Ne amână de pe o zi pe alta. Noi nu putem să ne apucăm de reparația mașinii, pentru că nu știm valoarea maximă de despăgubire, din cauză că firma nu ne transmite calculele. Am făcut un prim deviz cu valoarea reparației, care este de 150.000 de lei, apoi am aplicat o serie de reduceri. Am ajuns la 125.000 de lei. Atâta costă reparația, cu piese originale, de la BMW. Conform normei ASF 14/2011, firma de asigurări trebuia ca în zece zile de la constatare să ne comunice valoarea maximă de despăgubire a mașinii care se apropia de daună totală“, a spus George Rusescu.

Euroins nu comunică oficial de ce întârzie stabilirea daunei

Nicolae Drâgnei, directorul Euroins Craiova, a precizat inițial că nu este în măsură să dea detalii despre cazul respectiv.

„Nu sunt în măsură să vă dau date despre acest dosar, pentru că m-a depășit ca și competențe. Dacă doriți un punct de vedere al Euroins, vă rog să luați legătura cu cei de la București. Eu am verificat mașina, am făcut fotografiile și am făcut actele. Competența mea internă este mai mică decât valoarea acelei mașini“.

Acesta a îndrumat jurnaliștii de la Gazeta de Sud către București, dar la numerele indicate, operatoarea Euroins de acolo, după ce a aflat că vorbește cu jurnaliști, a precizat:

„Dumneavoastră nu aveți nici o calitate în acest dosar. Rugați păgubitul să ne contacteze pentru a vorbi cu noi. Noi nu putem oferi informații altor persoane care nu sunt implicate în dosar!“.

Operatoarea a dat alte numere de telefon de la cineva care ar fi în măsură să răspundă întrebărilor GdS, dar la acelea nu a răspuns nimeni pe tot parcursul zilei de vineri.

Citește mai mult pe gds.ro

Leave a Reply