Banii din contractul Microsoft ajungeau și la PDL?

Detalii interesante din dosarul Microsoft sunt dezvăluite în referatul DNA de arestare al Elenei Udrea. Acest document confirmă pentru oficial ceea ce Gabriel Sandu declara despre mita din dosar, scrie stiripesurse.ro.

PDL bani“S-a stabilit că beneficiari ai sumelor de bani sunt Sandu Gabriel, Dorin Cocoș, dar și PDL”, scrie în referatul DNA.

Procurorii arată că liderii PDL dar și membrii Guvernului de atunci au făcut presiuni pentru a se încheia acele contracte de licențiere care au prejudiciat statul român și care le-ar fi adus lor foloase necuvenite.

Fragmente din referat:

”Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru Emil Boc”.

Mai mult, ”din probatoriul administrat în cauză rezultă că inculpatul Sandu Gabriel –ministru al Comunicaţiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziţie şi la încheierea contractului de licenţiere ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA – în calitate membru al Guvernului şi vicepreşedinte PDL, precum şi ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului. S-a stabilit, de asemenea, că beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel”.

Ministerul de Finanțe este, de asemenea, menționat în Referatul DNA: ”Din probele administrate în dosarul (….) a rezultat că, în anul 2009, în baza înţelegerii prealabile cu inc. Gheorghe Ştefan şi inc. Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin a pretins de la (….)şi (….) suma de 9.000.000 de euro pentru el, suma de 3.996.360 euro pentru Gheorghe Ştefan, suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul Gabriel Sandu, toate acestea pentru a-şi exercita influenţa asupra lui Gabriel Sandu, precum şi asupra altor persoane din Guvern şi respectiv din cadrul Ministerelor implicate – MCSI, Ministerul de Finanţe, în scopul de a asigura firmelor susţinute de (….)adjudecarea contractului de licenţiere Microsoft din anul 2009. Inculpatul a primit de la (….)prin intermediul lui (….) suma de 9.000.000 USD”.

Sursa stiripesurse.ro

Leave a Reply