BARJĂ cu 850 tone de îngrășământ scufundată în DUNĂRE

O barjă încărcată cu 850 de tone de îngrășământ agricol complex, o compoziție echilibrată de azot, fosfor și potasiu, s-a răsturnat, miercuri, în Dunăre, în portul Moldova Veche, informează Tele2 Drobeta.

Barja făcea parte dintr-un convoi de trei barje românești. Autoritățile mehedințene sunt și ele în alertă și monitorizează, în permanență, apa Dunării pentru a înlătura o posibilă poluare.

Convoiul format diin trei barje românești au venit din Croația, cu destinația Moldova Veche. În jurul prânzului s-a ajuns la conluzia că una din barje lua apă moment în care a fost desprinsă de celelalte și s-a scufundat la cincisprezece metri adâncime.

În urma acestui incident s-au făcut cercetări și este puțin probabil ca fluviul Dunărea să fie poluată deoarece îngrășământul este ambalat în recipiente de plastic.

CRISTI-MURA-300x199”Nu este niciun fel de pericol până la ora asta(12 februarie 2015). Noi monitorizăm și prelevăm probe din șase în șase ore pe secțiunile Șvinița, Orșova și amonte de Drobeta Tr. Severin. Deocamdată toate analizele arată că apa este în parametrii normali, deci nu sunt probleme. Noi monitorizăm și o să anunțăm în timp util dacă sunt probleme, dacă sunt depășiți cumva parametrii apei Dunării.”, a declarat Cristian Mură, director Apele Române Mehedinți.

La fața locului s-au deplasat specialiști de la Apele Române din Caraș-Severin, Timiș și Mehedinți dar și cei de la Garda de Mediu pentru a preleva probe iar, din spusele acestora, situația este sub control.

Sursa video tele2drobeta.ro

Leave a Reply