Băsescu a dat buzna pe domeniul de la Scroviștea?

În cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, de joi seară de la Antena3, jurnalistul Mihai Gâdea a prezentat informația potrivit căreia fostul Președinte al României, Traian Băsescu, s-a mutat și va locui la Palatul Scroviștea, scrie PSnews.ro.

basescu gradinaJurnalistul a prezentat o serie de fotografii care ne arătau cum mașina fostului șef al statului intra pe domeniul de la Scroviștea, insoțit de mai multe camioane. De asemenea, Gâdea s-a întrebat cum a ajuns fostul Președinte să locuiască în domeniul de la Scroviștea, având în vedere că această locuință, potrivit spuselor fostului premier, Petre Roman, ar aparține de Administrația Prezidențială.

  • ”Mihai Gâdea: Are cineva cea mai vagă idee, o dată ce caută Băsescu la palatul Scroviştea?
  • Adrian Ursu: Cred că trebuie să sunăm la Palatul Victoria ca să aflăm ce caută la palatul Scroviştea. Că totuşi bănuiesc că nu s-a dus să spargă cu berbecele…
  • Mugur Ciuvică: A spus Ponta astăzi că nu are el nicio treabă, că nu a semnat nimic.
  • Mihai Gâdea: Dar cine?
  • Petre Roman: Vilele acelea din Bucureşti, Lac 1, Lac 2, acelea ţin de RAAPPS. Scroviştea este numai a Preşedintelui.
  • Mihai Gâdea: Să înţelegem că are acceptul Preşedintelui?
  • Mugur Ciuvică:  Domeniul aparţine tot de RAAPPS.
  • Petre Roman: E Administraţia prezidenţială.
  • Mugur Ciuvică: Aşa că domnul Băsescu Traian nu putea să intre la Scroviştea nici fără aprobarea RA-APPS, dar fără nici aprobarea Cotroceniului. Două aprobări a avut nevoie ca să se mute la Scroviştea. De la RA-APPS proprietarul domeniului şi de la Administraţia prezidenţială, cea care are domeniul în folosinţă.
  • Adrian Ursu: Trebuie să mai dăm nişte amănunte, până când vom afla cine l-a băgat pe Băsescu la Scroviştea. Băsescu însuşi şi-a lărgit acest domeniu în timpul mandatului său. A cerut ca domeniul cinegetic, respectiv toată acea zonă verde cu pădure şi lac şi evident cu fond de vânătoare din jurul proprietăţii propriu-zise de protocol să fie trecut şi acela în domeniul Administraţiei prezidenţiale. La cum priveşte Băsescu, nu presupunem că trăgea cu arma. Dar e limpede că avea nevoie de zona aia de protecţie, ca să-l nu-l ştie nici cerul nici pământul ce face el când se duce la Scroviştea. Acum, trage foloasele respectivei lărgiri de proprietate. Repet, 2.653 de hectare.”

Pornind de la această controversă legată de cine deține domeniul de la Scroviștea și cine a semnat pentru ca Traian Băsescu să se mute în respectiva locație, PSnews.ro a contactat Administrația Prezidențială.

Întrebată dacă Administrația Prezidențială a oferit vreun aviz pentru ca Traian Băsescu să se mute în vila de la Scroviștea, după ce a eliberat vila Lac 3, purtătorul de cuvânt, Tatiana Niculescu Bran ne-a făcut următoarele precizări:

”Administrația Prezidențială nu are nicio calitate oficială să avizeze mutarea fostului Președinte la Scroviștea. Complexul Scroviștea face parte din baza materială destinată activității de reprezentare și protocol și e gestionat exclusiv de RA-APPS”, a precizat Tatiana Niculescu Bran pentru PSnews.ro.

Reamintim că Victor Ponta a fost și el întrebat, joi, dacă Executivul a aprobat acordarea unei locuinţe provizorii fostului Preşedinte Traian Băsescu, în contextul apariţiei unor informaţii conform cărora fostul Preşedinte a părăsit Vila Lac 3 şi s-a mutat la Scroviştea.

„Nu ştiu, Guvernul nu trebuie să aprobe nimic, singura Hotărâre de Guvern care am aprobat-o a fost în baza legii care se referă la foştii şefi de stat şi este o locuinţă, cea care se renovează acum. Situaţia locativă a domniei sale nu este de competenţa Guvernului sau a mea, nu o cunosc şi nu doresc sa o comentez”, a spus Ponta.

Sursa PSnews.ro

Leave a Reply