”Băsiștii” au cotropit #România, grupul!

sorin cvde Sorin Căprărescu,

Cu mare dezamăgire, am constatat că ultimele zile au fost marcate de un mare aplomb al internauților de sorginte ”băsistă”, pe rețelele de socializare, în special Facebook. Având în vedere că mediul online este locul unde fiecare se poate exprima cât se poate de liber, există și un exces al celor care folosesc această libertate pentru a-și impune un anume punct de vedere indiferent dacă acesta este în conformitate cu realitatea.

Aduc în discuție cazul celui mai mare grup din țară, numit ”România”, grup la care am aderat în urmă cu ceva timp, așa cum au făcut-o și alți peste 700.000 de români. Faptul că în acest grup exista posibilitatea de a afla despre problemele din alte locuri ale țării precum și posibilitatea de a interacționa cu români din țară și din diaspora, făcea din această comunitate un loc unde ”veneai” cu plăcere.

Din păcate, în ultimele zile, am observat o schimbare de viziune în cadrul acestui grup. Locul postărilor care informau despre anumite probleme de interes local, național sau internațional a fost luat de îndemnurile înjositoare și atacurile denigratoare ale postacilor băsiști. Numărul acestor postaci a crescut de la o zi la alta, ceea ce a dus, automat, la pierderea acelei imagini create, în timp și cu mare greutate, de cea mai mare comunitate online din România.

Mai mult decât atât, agresivitatea acestor postaci a atins un nivel fără precedent, ca și cum ar fi fost ultima luptă, a cărei țintă au fost toți și toate care nu serveau interesul prea ”iubitului” lider, Traian Băsescu. Unul dintre principalii postaci a fost tocmai ”descoperitul” Robert Nicolae Turcescu, mesajele acestuia semănând doar ură și dezbinare, din motive doar de el știute și bănuite de restul.

Consecința este următoarea: Cea mai mare comunitate online din țară, grupul #România, a devenit o simplă unealta a băsiștilor.

În atenția domnului Liviu Trandafir, fondator al acestui grup.

 

Leave a Reply