Bombele de presă și candidații lui Băsescu

Candidatul Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, în cadrul unei emisiuni la un post național de televiziune, despre situația Antena 3, dar și despre obiceiul ca în precampania electorală să apară diverse știri menite a decredibiliza anumiți candidați.

tariceanu2Președintele Partidului Liberal Reformator a făcut o comparație între situația postului de televiziune Antena 3, care se află în pericolul de a-i fi confiscat sediul unde își desfășoară activitatea și postul Radio Contact înființat în luna februarie a anului 1990.

„Într-o clipă m-am întors cu gândurile în urmă cu 25 de ani, când am înființat Radio Contact, în februarie 90.Puțină lume își mai amintește ce s-a întâmplat atunci cu Radio Contact. Studiourile au fost invadate și cucerite de mineri și echipamentele de transmisie au fost distruse. Atunci am trăit un moment de cumpănă, revoltă. Am primit sprijin din afara țării, de partenerii din străinătate, care culmea, trăiseră 10 ani o viață de reprimare. Cât ni se pare nouă de ciudat, radiourile private nu aveau voie să emită în FM. Lucrurile au evoluat, noi am reușit să creăm o echipă, un spirit, o școală, la fel ca la Antenă”, a spus președintele Senatului.

„Comparația nu se poate face pe deplin pentru că trăim o altă epocă, în care aveți un sprijin public foarte consistent și convingerea mea e că anumite nedreptăți se repară până la urmă. Există o dreptate pe care justiția o îndreaptă când scapă din anumite constrângeri.”, a adăugat acesta.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a mai vorbit despre bombele de presă care prezentate de mass-media în preajma alegerilor prezidențiale și despre candidații lui Băsescu înscriși în cursa electorală.

„Toate campaniile de pana acum, au scos la iveală bombe de presă care aveau menirea să distrugă un anumit candidat. Nu cred că există vreun motiv să credem că lucrurile se vor schimba. Este această obsesie a lui Băsescu de a participa. Previzibila intrare a dnei Udrea ne face să ne îndreptăm cu ochii la zona în care Băsescu va avea 4 candidați: Macovei, Iohannis, Diaconescu și Udrea”.

Leave a Reply