#călduraSeverin: Au venit banii. S-a rezolvat?!

Cea mai mare temere a severinenilor că vor trece prin iarna 2016-2017 cu caloriferele reci pare să fi fost înlăturată după ce a fost pornită termocentrala Halânga, de data aceasta, folosindu-se combustibil lichid, anume păcură.

consiliu-local-sedintaDin păcate, severinenii au fost de-a dreptul chinuiți de acest subiect al căldurii și, cel mai probabil, nu au scăpat încă, mai ales că unii din factorii responsabili sunt candidați în alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, bănuiala legitimă fiind că această problemă a căldurii a fost transformată, intenționat, într-o temă de campanie electorală pentru atragerea de voturi.

Informația conform căreia ar fi fost alocați 19,6 milioane de lei Primăriei Drobeta Turnu-Severin, pentru achiziția de păcură în toată iarna 2016-2017, a fost răspândită pe social-media de un candidat pentru alegerile parlamentare, ceea ce confirmă faptul că această problemă a termoficării a fost tocmai o temă de campanie electorală. În fine, deja ne-am obișnuit ca unii politicieni să pozeze în salvatori ca mai apoi să dea vina pe alții dacă lucrurile nu sunt tocmai bune, ceea ce pare că se va și întâmpla.

Reamintim că, în acest moment, se construiește o nouă centrală care să furnizeze agent termic în Drobeta Turnu-Severin, construcție care nu este încă finalizată. Mai mult decât atât, reprezentanții societății care deține noua termocentrală au spus în câteva rânduri că sunt gata să dea căldură și apă caldă severinenilor în scurt timp și la un preț pe gigacalorie mult mai mic decât cel stabilit Consiliul Local Drobeta Turnu-Severin.

Până la acest moment, Primăria Drobeta Turnu-Severin nu a confirmat public veridicitatea celor afirmate de reprezentanții noii termocentrale și a optat pentru cea de-a doua variantă, cea a Termocentralei Halânga, care furnizează agent termic la o calitate mai slabă și la un preț mai mare. iar banii primiți le-ar permite să funcționeze așa până la sfârșitul iernii.

Prima factură încă nu a venit iar caloriferele nu sunt tocmai foarte calde, spre nemulțumirea severinenilor care observă pe propria piele ce înseamnă termoficare cu păcură. Din aceste motive, se ridică o întrebare legitimă: De ce nu se finalizează mai repede noua termocentrală care a furniza agent termic mai ieftin și de ce tac autoritățile locale cu privire la acest subiect? Care este motivul?

Această întrebare începe să-i neliniștească pe locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin, pe bună dreptate. În acest moment, severinenii au caloriferele cât de cât calde dar cât vor plăti, pentru nu este tocmai corect să plătești preț întreg pentru jumătate de serviciu.

În cazul în care, pentru iarna 2016-2017, va furniza agent termic doar termocentrala Halânga, cea mai mare problemă o vor avea persoanele juridice care sunt condamnate să plătească o gigacalorie la prețul de 400 lei, aproape dublu față de iarna trecută. În ceea ce privește persoanele fizice, se pare că prețul a fost stabilit la 250 lei gigacaloria, mai mult cu 60 lei față de anul anterior.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Sperăm ca autoritățile locale să facă ceea ce trebuie pentru binele severinenilor și nu în interesul de imagine al unor candidați la alegerile parlamentare, aflați în plină campanie electorală.

P.S. Oare, acel ales local, candidat la alegerile parlamentare acționează în interesul severinenilor sau în interesul personal, de a lua mai multe voturi? Dvs. ce credeți?

 

 

 

Leave a Reply