#călduraSeverin: De ce faceți campanie electorală pe necazul oamenilor?

de Sorin Căprărescu,…

După ce a primit critici binemeritate pentru amatorismul cu care s-a tratat problema termoficării municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru iarna 2016-2017, de către Consiliul Local și Primăria municipiului, cei din urmă încearcă o inducere în eroare a electoratului și o plasare a responsabilității la alte persoane politice care nu au legătură cu gestionarea directă a acestei situații.

cirjan-danielUna din aceste persoane este tocmai viceprimarul Daniel Cîrjan, care a avut atribuții de serviciu pentru soluționarea problemei căldurii și a apei calde din municipiul severinean și care spune, printre altele: ”Să faci campanie pe necazul oamenilor că nu a fost căldură și apă caldă, mi se pare că nu este tocmai politic corect.”

Nu credeam ca voi mai fi de acord cu Daniel Cîrjan, pe probleme de politică, cum nu am fost nici în trecut de cele mai multe ori, dar iată că m-am înșelat odată ce a formulat enunțul de mai sus.

Pot spune că are foarte mare dreptate. Și atunci îl întreb: Domnule Cîrjan, viceprimar al Severinului, de ce faceți campanie electorală șefului de partid pe necazul oamenilor???

Era sarcina dvs, ca viceprimar, a Consiliului Local – ales să reprezinte cetățenii pe probleme locale(dacă nu știați acest lucru, vă invit să lecturați legea administrației publice locale și veți vedea acolo ce atribuții aveți ca ales local). Mai apoi, era sarcina Primăriei să pună în aplicare hotărârile luate de CL Drobeta Turnu Severin. S-a schimbat legea cumva?

  • La data de 1 mai 2016, erați viceprimar al Severinului! 
  • La data de 1 iulie 2016, erați viceprimar al Severinului!
  • La data de 1 august 2016, erați viceprimar al Severinului!
  • ….
  • La data de 1 noiembrie 2016, erati viceprimar al Severinului!
  • Ati vrut chiar sa deveniți primar al Severinului!

Prin urmare, ne puteți spune de ce au stat severinenii fără apă caldă toată vara? Sau și aici trebuia altcineva să vă facă treaba?

Ne puteți spune de ce ați stat până în ultimul moment astfel termoficarea devenind subiect în campania electorală? Sau și aici este altcineva de vină?

Veniți acum să spuneți că altcineva ar trebui ”să pună mâna” să facă treaba dvs. Și atunci, la ce bun mai sunteți ales local, viceprimar chiar. De ce să mai plătim pentru activitatea acestor aleși locali dacă altcineva ar trebui să le facă treaba?

Dați vina pe ALDE pentru că vă critică. Are dreptate să o facă pentru că nu v-ați făcut treaba și severinenii au stat fără apă caldă aproape 8 luni de zile și o bună perioadă rece fără căldură în case.

De bine, de rău, guvernarea Tăriceanu a asigurat confortul termic în Drobeta Turnu Severin pentru o lungă perioadă de timp (2006-2013) iar ALDE, prin prezența la guvernare, a contribuit decisiv la alocarea fondurilor necesare termoficării pentru iarna 2015-2016, și chiar fondurile pentru păcurina care încălzește și va încălzi caloriferele oamenilor în perioada următoare, pentru că alte fonduri de la guvernul condus de Cioloș, portdrapelul PNL în campania pentru parlamentare, nu vor mai fi alocate pentru căldura din Severin.

P.S. Voi fi acuzat că sunt subiectiv și vă spun de pe acum că da, sunt subiectiv, dar tot ce am spus mai sus e mai mult decât ”corect politic”!

Leave a Reply