#călduraSeverin: Nepăsare sau Neputință?

În timp ce în ochii severinenilor se aruncă tot felul de laude de sine referitoare la rezolvarea problemei termoficării, pe străzile din municipiul Drobeta Turnu-Severin se poate vedea că această problemă este departe de a fi rezolvată în totalitate.

pierderi-calduraPe lângă problema prețului mărit al gigacaloriei, preț care va fi cu greu suportat, atât de cetățeni, cât mai ales de agenții economici, în municipiul Drobeta Turnu-Severin sunt mai multe probleme în ceea ce privește rețeaua de termoficare. Se pare că și străzile au ajuns să fie încălzite în timp ce, în anumite părți ale orașului, caloriferele sunt prea reci pentru a se numi căldură.

Cel puțin în zona centrală sunt două locuri unde apa caldă iasă prin asfalt din cauza unor probleme la rețeaua de termoficare. Una din probleme este pe strada Calomfirescu, între Avram Iancu și Crișan iar o alta este pe strada Adrian, între Avram Iancu și Prahova. Atât aburul, cât și apa care a ieșit la suprafață dau de gol aceste probleme asupra cărora nu s-a intervenit până la acest moment, cu toate că acestea sunt cunoscute de o bună perioadă de timp.

Practic, aceste scurgeri ale agentului termic, aceste pierderi, vor fi suportate de către severineni și, mai mult decât atât, duc la scăderea temperaturii din caloriferele locuitorilor. Având în vedere costurile suportate de Primărie pentru asigurarea căldurii pentru această iarnă, mai multe pierderi sunt de-a dreptul inutile iar autoritățile care își aduc laude pentru ”rezolvarea” unor probleme ar trebui să fie mai atenți la banii cheltuiți, căci sunt banii severinenilor.

Mai mult decât atât, fiind și campanie electorală, reprezentanții autorităților locale par să fie mai preocupați de imaginea lor în ochii alegătorilor decât de grija severinenilor. Cel puțin așa reiese din ultimele ieșiri publice ale acestora în mass media.

Leave a Reply