#călduraSeverin: Va fi și apă caldă!

Vestea că severinenii vor beneficia și de apă caldă a fost dată astăzi de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, în cadrul unei conferințe de presă.

Informația conform căreia în municipiul Drobeta Turnu Severin va fi furnizată și apă caldă, a fost repede răspândită pe social-media. După șapte luni, municipiul severinean va beneficia și de acest serviciu, suspendat odată cu oprirea termocentralei Halanga, la începutul lunii aprilie.

Marius Screciu, primarul Severinului a fost cel care a ținut să dea această veste severinenilor. De această dată a fost singur în conferința de presă organizată la sediul Primăriei, spre deosebire de momentul în care s-a aprins focul la cazanul de la Termo Halânga. Totodată, primarul municipiului a mai spus că s-a ajuns cu agentul termic la parametrii propuși, conform graficului.

marius screciu“Am ajuns cu agentul termic la parametrii pe care ni i-am propus, suntem în grafic, urmează ca în perioada următoare să pornim şi cel de al doilea cazan şi, implicit, vom putea furniza şi apă caldă, cel mai probabil în jurul datei de 1 decembrie, noi sperăm să fie mai repede. Am luat o reţea cu multe probleme, sunt zone unde nu a renovată. De aceea au apărut probleme, însă mergem înainte. Îi rog pe severineni să dea dovadă de înţelegere, pentru că facem tot ce putem ca în scurt timp să remediem aceste defecţiuni. De asemenea, o altă problemă este aceea că sunt multe racorduri în regie proprie. Acestea nu sunt nici la RAAN, nici Primărie. Acestea nu au fost predate către RAAN, iar ele făcându-se în regie proprie, noi suntem puşi în imposibilitatea de a putea plăti bani”, a declarat Marius Screciu.

O veste mai puțin bună dată de Marius Screciu este aceea că ajutorul de la Guvern încă se lasă așteptat chiar dacă anumite personaje politice ne-au spus că au vorbit ei cu prim-ministrul Cioloș și că această problemă va fi rezolvată la rectificarea de buget. Numai că rectificarea bugetară a și trecut iar vorbele celor care ne-au tot aburit(ironia face că vorbim de căldură) că rezolvă ei s-au dus de dus.

„Avem nevoie de bani să susţinem subvenţia. Sperăm ca Guvernul Cioloş va găsi la rectificare acei 20 milioane de lei de care avem nevoie pentru a trece cu bine toată iarna. Aşa cum Guvernul Ponta a găsit anul trecut banii necesari pentru acoperirea subvenţiei, sper ca şi Guvernul Cioloş să gasească aceşti bani”, a conchis Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Deci să ne bucurăm că va veni și apa caldă, care la Drobeta Turnu Severin, este mai degrabă un lux decât normalitate. Totodată, ne punem speranțele că autoritățile locale vor avea grijă ca severinenii să aibă căldură pentru perioada rece, indiferent de termocentrală, și că apa caldă nu va fi un lux anul ce vine.

Leave a Reply