Carduri de sănătate blocate în bancomatele băncilor

Angajații firmelor care se ocupă cu alimentarea bancomatelor diferitelor bănci din România se confruntă cu o situație demnă de tot râsul. În aparate sunt blocate, pe zi ce trece, mai multe carduri….de sănătate!, scrie stiripesurse.ro.

card-de-sanatateOrice bancomat poate reține cardul unui utilizator, care spre exemplu, a introdus PIN-ul greșit de trei ori, acesta urmând să fie restituit ulterior la ghișeu persoanei în cauză. Numai că, de data aceasta, în bancomate se aflau cele mai noi carduri de pe piața din România, dar care n-au nici o legătură cu bancile, și anume…cardurile naționale de sănătate emise de CNAS, potrivit cancan.ro.

Cea mai plauzibilă explicație este însă că oamenii care nu au fost suficient de bine informați au crezut că acestea sunt atașate unui cont și pot retrage bani de la bancomat, sub forma unui credit. Banii ar fi variat între 100 și 500 de euro, bani europeni, credeau posesorii cardului.

Alții au plecat urechea la zvonuri potrivit cărora de pe acestea se pot achiziționa gratis medicamente de la farmacii, sau diverse obiecte de la comercianți. O altă variantă este că posesorii lor le-au confundat cu cel bancar, pentru că cele două categorii sunt asemănătoare, ambele au cip, singura diferență fiind că cel bancar are în plus și o banda magnetică.

Sursa stiripesurse.ro

Leave a Reply