Caz de toxiinfecție alimentară la Băile Herculane

La Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin au ajuns cincisprezece copii aflaţi într-o tabără la Băile Herculane. Aceștia prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, medicii nereuşind să stabilească deocamdată cauza îmbolnăvirilor, informează Mediafax.

15-copii-aflati-in-tabara-la-baile-herculane-au-ajuns-la-spital-cu-toxiinfectie-alimentara-320966Cei 15 copii fac parte dintr-un grup de 70 de elevi din judeţele Prahova, Constanţa şi Bucureşti care se aflau în tabără, fiind cazaţi la un hotel din staţiunea Băile Herculane.

“Sunt 15 copii care au ajuns cu trei ambulanţe. Este posibil să mai vină şi alţii. Sunt copii care provin din trei judeţe şi care erau într-o tabără la Herculane. Aveau greţuri, vărsături, diaree, dureri abdominale. Nu putem spune care a fost cauza.“, a declarat medicul Horia Ene de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

Vineri, 7 august 2015, copiii au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

La spital, profesorii însoţitori au refuzat să facă declaraţii cu privire la alimentele pe care le-au consumat elevii, iar autorităţile sanitare din Caraş Severin au deschis o anchetă pentru a stabili ce au mâncat copiii în tabără.

Sursa antena3.ro

Leave a Reply