Cele 11 zone care îti reflectă SĂNĂTATEA pe chip

Reflexoterapia este metoda prin care se realizează creșterea aferențelor senzitivo-senzoriale către măduvă, prin intermediul unor manevre mecanice. Această metodă se bazează pe prelucrarea mecanică a unor puncte reflexe, ce are ca efect stimularea și îmbunătățirea unor funcții la nivelul întregii structuri fizice și psihice.

zone reflexogene ale feteiExistă la nivelul feței mai multe zone unde se proiectează sănătatea unor organe aflate la distanță. Aceste zone prezintă o serie de terminații nervoase ale căror stimulare duce în mod indirect la reglarea funcțiilor unor organe specifice, aflate la distanță. Nu se știe exact care sunt aceste mecanisme, știință nereușind încă să explice care ar fi legatura între organe și aceste zone cutanate.

Prin urmare reflexologia este mai mult o metodă de tratament și întreținere a sănătății ale cărei rezultate au fost culese prin aplicarea sa, decât prin explicarea acesteia ca mecanism medical. Deși nu putem explica științific, totuși reflexoterapia prezintă rezultate certe înca de la începuturile aplicării sale. Îți propunem să descoperi ce organe prezintă proiecție la nivelul feței și cum te poți ajuta de aceste informații.

Harta feței – zonele reflexogene

Este imporant să cunoaștem aceste zone pentru că, prin masarea acestora, putem stimula funcțiile unor organe, putem preveni disfuncții și ameliora dureri. În imaginea de mai sus puteți observa organele care pot fi controlate masând zonele reflexogene ale feței

Leave a Reply