Cine este ”Bătrânul” din cazul Bercea-Băsescu?

Jurnaliștii de la Cotidianul au publicat un articol în care comentează asupra identității ”Bătrânului” din cazul de trafic de influență în care este implicat fratele președintelui.

terente.10s6movkt5Mărturisirile procurorului Eugen Iacobescu, cel dat afară din Parchet pentru că a luat urma infracțiunilor la nivel înalt, au făcut mai multe trimiteri la un personaj isterios, numit Bătrânul. La acesta acasă erau duse sumele de bani pentru plata eliberării lui Bercea Mondial. Mircea Băsescu, fratele președintelui României, a fost identificat ca prima filieră, Bătrânul, a doua, iar un grup infracțional (unii dintre ei tot din Oradea) a treia.

Prin intermediul acestor trei filiere țiganii din Drăgănești Olt au plătit sume uriașe spre a obține eliberarea șefului de clan. Din analiza datelor de până acum și pe baza unor informații primite ”pe surse”, Bătrânul din dezvăluirile procurorului ar fi nimeni altul decît consilierul prezidențial Terente Merce.

Acesta fost cap al serviciului de informații Doi și un sfert și a fost promovat inexplicabil la Cotroceni. În înregistrările difuzate de Antena 3, cei din clanul Bercea Mondial vorbesc despre unii care l-ar putea distruge și pe Băsescu pentru că sunt mai tari decât el.

Ciudat este faptul că în ciuda banilor transmiși pe această filieră, familia lui Bercea Mondial nu s-a plâns niciodată de ea. Nu a cerut restituirea banilor și nu l-a menționat pe Bătrânul în nici o declarație dată în fața anchetatorilor.

O altă variantă asupra identității ”Bătrânului” este cea a lui Eugeniu Petrescu, fost ofițer de securitate, omul din umbra PDL, despre care s-a mai scris că era placa turnantă pe care se învîrteau banii negri pentru PDL. Ipoteza Terente Merce câștigă însă teren.

Decorarea exagerată și fără justificare a lui Terente Merce, zvonurile din lumea țigănească și politică, dar mai ales trimiterile la o rețea infracțională de stoarcere de bani în numele puterii duc acum spre generalul decorat de Traian Băsescu exact în perioada în care Clanul Bercea umbla cu sacoșele cu bani prin București și Constanța pentru a plăti cash eliberarea Mondialului din Drăgănești Olt. (sursa cotidianul, Tina Răuț)

Leave a Reply