”Cineva a convins-o că în Orşova sunt destui proşti să o voteze”

Pe rețelele de socializare a fost publicat și intens mediatizat un material care tratează situația de la nivelul municipiului Orșova din punctul de vedere al alegerilor locale, material semnat de Mihai Butnariu.

primaria-orsovaMaterialul cu pricina este destul de spumos la adresa alegătorilor din municipiul Orșova și aduce în atenție faptul că alegerile făcute, de-a lungul timpului, pentru funcția de primar al orașului, nu au fost tocmai inspirate. În ceea ce privește alegerile viitoare, în material se face referire la ”o individă tupeistă din Severin” care s-ar vrea viitorul primar al municipiului orșovean. La cine credeți că face referire?

Mihai Butnariu: SPER CA RAŢIUNEA SĂ ÎNVINGĂ!

Nu ştiu dacă există un tratat despre prostie, dar subiectul este interesant şi preocupă pe mulţi dintre noi. Chestiunea prostiei umane este una de care ne lovim zi de zi, întreaga viaţă, fiind un fenomen omniprezent în timp şi spaţiu. Nu degeaba spunea Albert Einstein că: “Două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă de primul nu sunt chiar sigur”.
Faptul că, în Orşova, prostia o întâlnim la tot pasul, nu poate fi pus la îndoială. Despre o comunitate poţi judeca dacă e deşteaptă sau proastă, în funcţie de densitatea proştilor în raport cu cea a deştepţilor. Dacă s-ar face un studiu special în acest sens, cum s-ar clasa orşovenii? Comparând situaţia noastră socială şi culturală cu cea a altor comunităţi, deşteptăciunea noastră ar cam trebui pusă la îndoială. Alegerea şi realegerea ca primar a unei rapandule ca Negulescu, spune mult despre isteţimea noastră. Evident că avem fiecare cea mai bună impresie despre noi şi ne considerăm inteligenţi, educaţi şi bine informaţi. În realitate, nu suntem însă ceea ce credem noi despre noi, ci ceea ce cred alţii.
Din patru în patru ani stau şi mă gândesc, ca prostul, dacă noi, orşovenii, am avea doar două partide: Partidul Proştilor şi Partidul Deştepţilor, care partid ar câştiga alegerile locale? Nu prea ştiu să răspund la această întrebare pentru că am constatat că mulţi dintre concetăţenii noştri au o simpatie nedisimulată faţă de incompetenţi şi hoţi, pe care-i aleg ca să-i conducă şi, apoi, se minunează că aceştia fură şi se plâng că Orşova este un oraş abandonat şi fără perspective.
Şi la alegerile locale ce vor avea loc în iunie, o individă tupeistă din Severin, îmbogăţită din politică, va încerca să-i manipuleze pe concetăţenii noştri, promiţându-le luna de pe cer, pentru a suge patru ani din bugetul oraşului. Are vreo importanţă faptul că orşovenii ştiu că individa încalcă legea fără urmă de ruşine, făcându-şi un domiciliu fals la Orşova? Cineva a convins-o că în Orşova sunt destui proşti să o voteze. Să ne mai întrebăm cine s-ar bucura ca la alegerile locale din oraşul nostru să câştige Partidul Proştilor?
Suntem un oraş sărac, cu multe probleme nerezolvate, dar cred că rezervele de inteligenţă ale concetăţenilor noştri sunt mai mari decât capitalul de prostie. Nu pot să cred că majoritatea orşovenilor va vota ca proştii. Nu îmi imaginez că cei mai mulţi dintre noi vor refuza să voteze cu un om cinstit, educat şi cu multă carte şi se vor lăsa manipulaţi de o politrucă tupeistă, fără caracter şi fără scrupule.
Iubesc oraşul acesta şi sper să nu fiu obligat să recunosc că inteligenţa este totuşi limitată, pe când prostia umană nu are limite. Sper ca raţiunea să învingă!

Sursa Facebook.com

Leave a Reply