Cioloș, Plantele de telespectatori și Mocirla Antena 3

O declarație halucinantă a prim-ministrului Dacian Julien Cioloș, prezent la o întâlnire a unui așa-zis Grup de Dialog Social, a fost știrea zilei înainte de prezența acestuia din seara zilei de marți seara, la postul de televiziune Antena 3.

Totul a pornit de la o declarație pe care prim-ministrul României, Dacian Cioloș, a făcut-o în cadrul unei întâlniri la care tocmai Antena 3 nu a fost lăsată să participe. Cei prezenți la această întâlnire a Grupului de Dialog Social, o entitate a cărei legitimitate poate fi mai mult decât îndoielnică și la care deja celebrul contestatar al Antenei 3, Gabriel Liiceanu, a fost un fel de organizator, l-au luat la bani mărunți pe Cioloș cu privire la participarea acestuia la emisiunea Sinteza Zilei din seara zilei de marți, 6 decembrie 2016.

ciolos-plante-mocirlaRăspunsul premierului a fost halucinant:

”Eu, la acel post (Antena 3 n.r.) am fost o dată în acest mandat și mă mai duc încă o dată acum. Eu mă duc acolo din respect pentru publicul care se uită la acel post sau care se uită doar la acel post, nu le judec sau nu încerc să le înțeleg opțiunea. Eu vreau ca acei oameni să audă și punctul meu de vedere, chiar dacă se exprimă mai rar, însă dacă transmit mesajul la altă televiziune, acesta ajunge foarte greu sau nu ajunge deloc la acei oameni. Eu vreau ca oamenii care urmăresc acel post să audă și mesajul meu.

Eu sunt agronom și am învățat că sunt plante care cresc în mocirlă, dar nu poți să-ți faci bine meseria dacă nu te cobori în mocirlă. Sigur, îți iei cizme de cauciuc sau faci un duș după aceea, dar tot trebuie să cobori în mocirlă”, a declarat Dacian Cioloș spre amuzamentul vizibil al lui Gabriel Liiceanu și al celorlalți prezenți.

La o simplă analiză, pe lângă mesajul sec de respect al lui Cioloș pentru publicul televiziunii Antena 3, putem observa că tocmai prim-ministrul României compară telespectatorii unui post de televiziune cu niște plante și televiziunea Antena 3 cu o mocirlă, idee insuflată de același Liiceanu.

Mai mult decât atât, Cioloș a mai spus că trebuie să meargă la emisiunea Sinteza Zilei motivând că tot trebuie să coboare în mocirlă. Evident, la emisiunea amintită, domnul Cioloș nu s-a dezis de cele spuse, argumentând că de-a lungul timpului, pe post, au fost redate mai multe informații considerate de Cioloș ca minciuni.

Apoi domnule Prim-Ministru al României, nu doar al PNL, USR, Iohannis și/sau Liiceanu, dacă presa ar fi prezentat informații neadevărate, atunci ar fi trebuit să le infirmați, că doar ați avut toată libertatea. Vi se pare normal să jigniți români pentru a face pe placul unor îmbuibați din banul public precum cei din acest GDS? Mare dezamăgire, foarte mare!

P.S. La respectiva întâlnire a fost prezentă și ”liderul” noului PNL, Alina Gorghiu. La fel o gândi și dumneaei?

Leave a Reply