Circulație îngreunată pe drumurile naționale

Circulaţia se desfăşoară îngreunat pe mai multe drumuri naţionale, duminică dimineaţa, din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic, vizibilitatea fiind redusă pe artere rutiere din Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Teleorman, dar şi în Capitală, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Romane.

ploaie_45411900Potrivit Centrului Infotrafic, citat de Mediafax pe autostrada A2 Bucureşti – Constantă, între kilometrii 20 şi 35 plouă torenţial, iar pe restul autostrăzii carosabilul este ud.

Şoferii sunt sfătuiţi că atunci când traversează zone unde carosabilul este acoperit cu apă să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic, cum ar fi depăşirile şi trecerile de pe o bandă pe alta.

De asemenea, în mai multe judeţe sunt rafale de vânt, care afectează bună desfăşurare a traficului rutier.

“Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifica ţinută de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe”, a precizat Centrul Infotrafic.

Trenurile spre Bucureşti care circulă între Periş şi Buftea au întârzieri între 30 şi 60 de minute

Mai multe trenuri care vin şi pleacă din Bucureşti Nord au întârzieri între 30 şi 60 de minute, din cauza lipsei de tensiune la centrul de dirijare a traficului din zona staţiei Periş, cauzată de furtună de duminică dimineaţa, a anunţat compania CFR.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei CFR, Oana Branzan, furtuna a cauzat o lipsă de tensiune la centrul de centralizare şi dirijare a traficului din zona Periş, toate trenurile care vin şi pleacă din Bucureşti Nord şi ajung în această staţie fiind oprite temporar, până la comanda de intrare în circulaţie a personalului feroviar pe segmentul Buftea-Peris.

“Circulaţia feroviară între statile Buftea – Periş se desfăşoară la cale liberă, accesul trenurilor pe acest segment fiind permis doar sub comanda personalului feroviar”, a precizat Oana Branzan.

Întrucât există în continuare posibilitatea apariţiei de modificări sau perturbări în circulaţia trenurilor, din cauza vremii nefavorabile, pasagerii sunt sfătuiţi că, înainte de călătorie, să se informeze despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în graficul de circulaţie.

“Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători”, a mai spus Oana Branzan.

Peste 300 de persoane, blocate în două trenuri, în judeţul Caraş-Severin

Peste 300 de persoane au rămas blocate, duminică dimineaţa, peste patru ore, în două trenuri, în judeţul Caraş-Severin, după ce mai mulţi copaci au căzut peste linia ferată şi peste cablurile de înaltă tensiune, în urma unei furtuni, printre pasageri aflându-se şi un copil dependent de insulina.

Potrivit reprezentanţilor CFR, peste 300 de persoane au rămas blocate în două trenuri de călători în judeţul Caraş-Severin, într-o zonă de defileu cu vegetaţie abundenţă, după ce mai mulţi copaci au căzut peste linia ferată şi peste cablurile de înaltă tensiune, în urma unei furtuni.

Conform sursei citate, printre pasageri s-a aflat şi un copil dependent de insulina, pentru care însă nu au fost solicitate intervenţii speciale.

“Tensiunea a fost întreruptă în linia de contact dintre Crusovat şi Domaşnea Cornea. Trenurile IR 1696 Timişoara – Bucureşti Nord şi IR 1695 Bucureşti Nord – Timişoara au staţionat până la intervenţia cu locomotiva Diesel”, se arata într-un comunicat al CFR Călători.

Mai mulţi angajaţi de la Infrastructură au intervenit în zona pentru eliberarea liniei ferate.

Circulaţia a fost reluată către destinaţiile finale cu întârzieri de aproximativ de 280 minute pentru trenul IR 1696 şi 120 de minute pentru garnitură IR 1695, mai precizează CFR.

De asenemea, 30 de localităţi din judeţul Caraş-Severin au rămas fără energie electrică, iar acoperişurile a doua case au fost afectate, în urma furtunii.

Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru râuri din 23 de judeţe, între care şi Caraş-Severin, unde începând de sâmbătă seara şi până luni dimineaţa se pot produce inundaţii, din cauza scurgerilor pe versanţi şi a viiturilor rapide.

Bucureştiul şi judeţele Buzău şi Prahova au fost, duminică dimineaţa, timp de aproximativ o oră, sub avertizare cod portocaliu de ploi şi vijelii. În aceste zone au fost averse şi descărcări electrice, iar vântul a depăşit la rafală 75-80 de kilometri pe oră, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

De asemenea, au fost avertizate cu cod galben de ploi şi vijelii judeţele Călăraşi, Braşov, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomniţa, Brăila, Bacău, Vrancea, Vaslui şi Galaţi. sursa hotnews.ro

 

Leave a Reply