COD GALBEN de frig și ploi în aproape toată țara

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, vant puternic si temperaturi scazute, valabila in aproape toata tara, de miercuri seara pana vineri, la munte si in jumatatea de nord a Moldovei fiind anuntate lapovita si ninsoare, transmite protv.

61586594Potrivit avertizarii cod galben, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, de miercuri, ora 21.00, pana joi, la ora 23.00, in judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Sibiu va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 de litri pe metru patrat si izolat 40 – 60 de litri pe metru patrat. In Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare. Ploi pe arii extinse se vor semnala in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea de sud-vest, unde vremea se va raci accentuat, iar vantul se va intensifica treptat.

Incepand de joi noapte, ploile se vor extinse si vor cuprinde, pana vineri, la ora 23.00, aproape toata tara, iar in toate regiunile vor fi temperaturi scazute. In toate zonele de munte si de deal se vor cumula cantitati de peste 20 – 25 de litri pe metru patrat si izolat peste 40 – 50 de litri pe metru patrat. Vantul va avea intensificari locale cu viteze ce vor depasi temporar 50 – 60 de kilometri pe ora. In a doua parte a noptii de joi spre vineri si in cursul zilei de vineri, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in Carpatii Orientali si in jumatatea de nord a Moldovei. Trecator va ninge si pe crestele celorlalte masive montane.

Judetele care de joi noapte vor fi sub avertizare cod galben sunt: Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Valcea, Brasov, Covasna, Harghita, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt, Iasi, Botosani, Suceava, Bistrita-Nasaud, Maramures si Mures. Vremea se va mentine deosebit de rece pana spre sfarsitul lunii octombrie, a precizat ANM.

Citește mai mult pe stirileprotv.ro

Leave a Reply