CODUL FISCAL, mărul discordiei între Ponta și Johannis?

Anunțarea Noului Cod Fiscal de către Guvernul României condus de Victor Ponta a generat o reacție neașteptată din partea președintelui României, Klaus Iohannis.

klaus johannis 1612Preşedintele Klaus Iohannis transmite românilor să nu-şi facă speranţe că o să scadă taxele prea curând. Şeful statului nu este convins că Executivul poate acoperi gaura care va apărea în buget, scrie digi24.ro.

„Doar Dumnezeu ar putea face o formă perfectă a Codului Fiscal”, îi răspunde premierul Victor Ponta, care a anunţat că Guvernul şi-ar putea angaja răspunderea dacă parlamentarii blochează proiectul.

E-oficial.-Ponta-candidatul-PSD-la-Cotroceni-800x400“În niciun caz nu e o formă perfectă. Doar Dumnezeu ar putea face o formă perfectă a Codului.”, a spus Victor Ponta. Premierul îi acuză pe liberali că blochează reducerea taxei pe valoare adăugată şi a unor accize.

Preşedintele Klaus Iohannis îi aminteşte însă că ideea a promovat-o chiar el, în timpul campaniei electorale.Aceste idei, toate, sunt luate din propunerile PNL sau din propunerile mele. Am mari semne de întrebare, nu a ajuns la mine niciun fel de draft, de act normativ, bănuiesc că va ajunge şi voi face o analiză mai detaliată. Fiţi asiguraţi că mai curge multă apă până când ajungem să avem o lege care prevede aceste reduceri.”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

big_tariceanuChiar şi aşa, propunerile Guvernului sunt necesare pentru economie, susţine fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Vor da un suflu nou economiei, de care are nevoie pentru a porni încă unul din motoarele necesare relansării depline economice. Mă refer la consum”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Totuşi, trebuie văzut dacă statul îşi permite aplicarea tuturor măsurilor anunţate, printre care şi reducerea CAS din 2017 şi a cotei unice din 2019. Pe acest subiect se vor pronunţa şi reprezentanţii Consiliului Fiscal. Proiectul de Cod Fiscal se află, în prezent, în dezbatere publică. Guvernul vrea ca, până la începutul lunii iunie, noua legislaţie să fie adoptată de Parlament.

„Voi face toate eforturile ca acest Cod să se adopte până la sfârşitul sesiunii parlamenare, inclusiv iau în calcul angajarea răspunderii Guvernului dacă, la un moment dat, se bochează politicianist de către PNL sau de către altcineva.”, a declarat Victor Ponta.

Iniţial, Guvernul a anunţat reducerea TVA de la 24% la 20% de anul viitor, odată cu scăderea accizelor la carburanţi şi alcool. Rămâne însă de văzut în ce măsură va reuşi statul să acopere golul de peste 16 miliarde de lei provocat de scăderile de taxe, în 2016.

Sursa digi24.ro

2 Comments:

  1. este ceva ireal,ca si noul presedinte,sa se opuna masurilor propuse de guvern,pentru o mai buna viata a romanilor,sa dea speranta de mai bine,nu credeam ca in afara de PNL si presedintele este sceptic,neincrezator in ideile guvernului,nu se poate asa ceva.Avem un ministru al finantelor,cu desteptaciunea si inteligenta asteptata de popor,spune ca o vom duce mai bine si se gaseste cate unul,sa zica,da de ce,sau sa nu creada ca cea ce spune acest ministru,este sustenabil,incredibil.

  2. iohannis si pnl-ul sau sunt in tabara lui gica contra.nu au vazut draftul si se pronunta contra.rusine!

Leave a Reply