Condamnarea lui Băsescu, rușine pentru România!

Iată ca la doi după imensul scandal în care a fost implicat un membru al familiei prezidențiale, a venit verdictul final în acest dubios dosar instrumentat de justiția din România.

mircea basescuMagistrații de la Curtea de Apel Constanța au menținut sentința din prima instanță iar fratele lui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul de trafic de influență. Marian Căpățână a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

Mircea Băsescu a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Prin această decizie a magistraților, este certificat faptul că fratele președintelui, cel care a primit mormanul de bani de la Bercea Mondialu, se ocupa cu trafic de influență în timpul mandatului de președinte al lui Traian Băsescu iar noi, ”muritorii de rând” ar trebui să credem că președintele în funcție nu avea habar de asemenea fapte.

Din păcate, decizia magistraților corectă sau nu, înclinăm să credem că este corectă dar insuficientă, aduce în prim plan faptul că, în România, corupția este la cel mai înalt nivel iar pedepsele date nu sunt exemplare. Spre exemplu, în acest caz, fratele președintelui nici nu trebuie să returneze banii primiți, această povară căzând pe capul intermediarului Marian Căpățână, de asemenea condamnat în dosar.

Leave a Reply