CONTESTAȚIE la numirea noului șef al poliției mehedințene

Pentru ocuparea postului de inspector șef al IPJ Mehedinți a fost organizat un concurs, în 8 ianuarie 2015, post care a rămas vacant după suspendarea din funcție a lui Ștefan Ponea(foto), reținut într-un dosar pentru trafic de infuență, informează Tele2Drobeta.

Singurul candidat prezent la concurs, Romulus Oprița, a promovat examenul cu nota 8,55 și a devenit noul șef al poliției mehedințene. Opriţa mai ocupase această funcție din luna aprilie a anului 2014 cu statut de interimar.

poneaProblema este că, potrivit legii, Ștefan Ponea este doar suspendat din funcție și nu demis, ceea ce pune sub semnul întrebării organizarea concursului din 8 ianuarie 2015 în urma căruia Romulus Oprița a fost numit inspector-șef al IPJ Mehedinți.

De altfel, în situația suspendării din funcție a lui Ștefan Ponea, nu ar fi trebuit organizat concurs până la finalizarea dosarului în care acesta este implicat, motiv pentru care Ponea a contestat în instanță concursul organizat pentru postul din care acesta este suspendat.

Potrivit portalului Curții de Apel Bucurrești, Ștefan Ponea a acționat în instanță Ministerul Afacerilor Interne precum și Inspectoratul General al Poliției Române, în vederea suspendării ordinului de ministru prin care s-a dispus organizarea concursului pentru funcția de inspector-șef al IPJ Mehedinți.

One Comment:

  1. ce sa m-ai caute un impostor la conducere a uitat km a facut avere rusineeee!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply