Credit de peste 3 milioane euro fără dobândă?

Realizatorul emisiunii “Exces de putere”, Oana Stancu a prezentat, în ediţia de vineri, 26 iunie 2015, contractul original care a stat la baza celebrului credit contractat de Elena Udrea la BRD, care i-a provocat numeroase insomnii. 

oana stancuOana Stancu a arătat că, potrivit documentului, contractul a avut ca obiect un credit pentru nevoi personale nenominalizate, deci nu era vorba despre un credit ipotecar, aşa cum a susţinut Elena Udrea.

Mai mult, condiţiile particulare care au stat la baza semnării acestui contract arată că banca a acordat fostei şefe a PMP o perioadă de graţie de 35 de luni, având în vedere că întreg creditul fusese acordat pe o perioadă de 36 de luni.

Ca şi când nu ar fi îndeajuns, un act adiţional semnat în 2 februarie 2009 arată că, printr-un acord cadru de descoperire de cont, în valoare de 17 mii de euro, pentru 30 de zile, imprumutaţii Elena Udrea şi Dorin Cocoş (în calitate de garant) au primit de la BRD o suplimentare în valoare 17 mii de euro. Drept urmare, creditul “se repune pentru o perioadă de 22 de luni, ce include o perioadă de graţie la rată şi la plata dobânzii şi a comisionului lunar de gestiune de 21 de luni”.

Povestea creditului de aproximativ 3,3 milioane de euro, pe care Elena Udrea îl contractase pentru a cumpăra un teren, a fost dezvăluită într-o ediţie mai veche a emisiunii “Exces de Putere”.

Purtatorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că Banca Naţională nu controlează cum sunt date creditele în băncile private din România.

“Nu suntem în spatele niciunui funcţionar bancar”, a spus Dan Suciu, arătând că există norme care, în baza unor proceduri interne, orice bancă poate să acorde credite din derogare.

Dan Suciu a subliniat că, în cazul creditului acordat Elenei Udrea, este vorba despre o situaţie penală, nu de un credit de risc.

“Nu vă supăraţi, dar la Banca Naţională nu avem procurori”, a spus purtătorul de cuvânt al BRD.

Sursa antena3.ro

 

Leave a Reply