Cristian Buşoi într-un schimb de replici cu Mugur Ciuvică pe subiectul Johannis

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, și președintele GIP, Mugur Ciuvică, au fost protagoniștii unor momente tensionate, vineri seară, în direct la TV. Mărul discordiei a fost președintele ales, Klaus Iohannis, scrie dcnews.ro.

screen_shot_2014_12_05_at_9_36_07_pm_32478200“Faptul că dl Iohannis este un altfel de președinte este un lucru adevărat. Dacă e sincer convins sau nu dl Ponta de acest lucru, eu am îndoieli. Sper să se convingă în timp și dlui și toți românii, chiar și cei care poate nu-l vor vota sau nu-l vor susține, că au simpatii de altă direcție, dar măcar să recunoască că va fi sau că este un altfel de președinte decât a fost Traian Băsescu”, a spus Cristian Bușoi, în ediția de vineri a emisiunii “Subiectiv”, de la Antena 3, moderată de Răzvan Dumitrescu.

În acel moment, prezent și el în platou, Mugur Ciuvică a intervenit: “Dar se vede că e altfel de președinte, că e mai blonziu, are mai mult păr, e mai înalt, vorbește mult mai rar …”.

Cristian Bușoi: Eu consider că nu în sensul acesta, ci în sensul exercitării funcției prezidențiale, despre asta vorbim.

Mugur Ciuvică: Cum poate să știe cineva pe lumea asta cum va fi Iohannis în exercitarea funcției?

Cristian Bușoi: Pe baza a ceea ce vede în prezent, ce a văzut până acum, caracterul unui om, să facă niște predicții.

Mugur Ciuvică: Caracterul e mai complicat, dar putem să vedem faptele, domnule Bușoi: Băsescu a intrat cu “Flota în mandat”, ăsta intră cu retrocedările și cu înfierile de copii în ’90. Ăla a intrat cu Casa din Mihăileanu, Iohannis intră cu șase case, dintre care două luate pe retrocedări cu acte false. Vedeți, fapte?

Cristian Bușoi: Știți bine că sunt afirmații care nu s-au demonstrat …

Mugur Ciuvică: Totul s-a demonstrat, nu mai vorbiți prostii cu mine chiar în față! Ai șase case, din care două case au fost luate cu retrocedări cu acte false.

Cristian Bușoi: Nu e adevărat!

Mugur Ciuvică: La vânzarea de copii, nu la înfiere, că am fost eu gentil, la vânzarea de copii a participat, măcar în calitate de “baby driver” și nu în calitate de “baby broker”, ca susținătorul lui …

Cristian Bușoi: Dacă decideți să folosiți aceeași retorică pierzătoare din campanie, folosiți-o!

Mugur Ciuvică: Aceeași retorică … sunt fapte, domnule Bușoi, fapte! Pe de altă parte, mă uit, tot sistemul lui Băsescu, creat de Băsescu în zece ani, este în spatele lui Iohannis, de la partidul pe care îl reprezentați dvs acum, până la toată propaganda băsistă. Ce altfel de președinte vedeți?

Sursa dcnews.ro

Leave a Reply