Crizime fără margini! I-a stropit cu benzină și le-a dat foc

Vineri dimineața, la adăpostul întunericului, o persoană neidentificată a stropit cu benzină doi bărbați, în timp ce dormeau și apoi le-a dat foc. Doi oameni ai străzii au căzut victime acestui criminal și au ajuns cu arsuri grave la spital.

incendiere-galatiDoi bărbați, de 49 și 59 ani, se află în stare gravă la Secția de Arși a Spitalului de Urgență din Galați, după ce, vineri, au fost stropiți cu benzină și incendiați de către o persoană necunoscută. Flăcările și strigătele de durere i-au trezit pe locatari care au sunat la 112. Flăcările au fost stinse cu stingătoarele auto, iar victimele au fost preluate de echipajul medical al unei ambulanțe.

Când au văzut flăcările, vecinii le-au sărit în ajutor celor doi sărmani și au adus în grabă stingătoarele de la mașinile parcate în fața blocului. Medicii veniți cu ambulanța i-au găsit pe răniți în stare foarte gravă.

„Cineva a trecut și le-a dat foc, pur și simplu. Un bărbat de 49 de ani a suferit arsuri grave pe circa șaptezeci, șaptezeci și cinci la sută din suprafață – practic, de la brâu în jos, era ars complet și toracele posterior – aflat în stare gravă. Al doilea pacient, de cincizeci și nouă de ani, a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare, în special la nivelul gambelor și la nivelul mâinii drepte – probabil a încercat să stingă focul.”, a declarat dr. Mihai Polinschi, director Serviciul de Ambulanță Galați.

Pentru că e în stare critică, la terapie intensivă, bărbatul de 49 de ani ar fi trebuit să transferat la un spital din București, dar până la acest moment acest lucru nu a fost posibil din cauza lipsei locurilor disponibile la spitalul din București.

Atacatorul a fost filmat de camerele de supraveghere din zonă dar până la momentul redactării acestui articol, individul nu a fost identificat. Totuși, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, care a deschis dosar penal pentru tentativă de omor prin incendiere, fără ca anchetatorii să aibă, deocamdată, vreun suspect.

Leave a Reply