CSM-ul lui Băsescu reacționează la o declarație din Parlamentul European

Consiliul Superior al Magistraturii  a răspuns cu o sesizare la spusele doamnei Maria Grapini din Parlamentul European. Maria Grapini a vorbit într-o intervenție din sesiunea plenară a PE despre cazul lui Dan Voiculescu.

Maria grapiniDoamna Maria Grapini, europarlamentar al Partidului Conservator, a vorbit despre felul în care a fost derulat procesul lui Dan Voiculescu și despre ideea că acest proces ar fi fost unul politic într-o intervenție la Parlamentul European. În opinia acesteia, condamnarea s-a făcut în baza unui proces incorect, accelerat din cauza dezvăluirilor făcute de Antena 3 despre ilegalităţile lui Mircea Băsescu.

Spusele doamnei Grapini, reprezentant al României în Parlamentul European, i-a deranjat pe cei de la Consiliul Superior al Magistraturii care a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a se vedea dacă a fost adusă atingere independenței și imparțialității magistraților implicați în respectivul dosar.

”Ca urmare a afirmaţiilor doamnei Grapini Maria, europarlamentar, făcute cu ocazia intervenţiei din sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, în cuprinsul căreia a declarat că doreşte „…să tragă un semnal de alarmă privind suspiciunile … cu privire la existenţa procesului politic şi cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei…”, indicând aspecte procedurale din dosarul denumit I.C.A., soluţionat de către Curtea de Apel Bucureşti, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului menţionat precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.”, arată CSM.

În ceea ce privește verificarea imparțialității magistraților care au gestionat cazul Voiculescu și modul în care a fost executat acest dosar, CSM-ul nu face nicio verificare, doar acesta ar fi rolul CSM, de a veghea împotriva potențialelor abuzuri ale magistraților și nu de a fi un soi de avocat pentru onoarea acestora. Fiecare cu ai lui…Oare de ce?

Leave a Reply