Cum te poți pregăti în cazul unui control ANAF?

Aveți firmă și emiteți bon fiscal? Atunci aflați în cele ce urmează cum trebuie să vă pregătiți pentru un eventual control și în ce situație vă poate fi închisă firma, scrie gds.ro.

gethumb.details.phpIată cum trebuie să vă pregătiți documentele firmei, atunci când Fiscul vă bate la ușă, la un control inopinat sau la unul anunțat.Când Fiscul stabilește obligații de plată în plus în timpul controalelor, firmele pot contesta în instanță sau sunt bune de plată.

Cum vă puteți proteja de controalele ANAF?

Deși articolul 100 din Codul de procedură fiscală spune că pot fi controlate doar firmele la care rezultă din analiza Fiscului că ar avea un risc de încălcare a legislației fiscale, există cazuri în care firmele se pot trezi cu un control inopinat: atunci când ANAF controlează furnizorii furnizorilor. Dacă este un control la firma X, care a livrat către firma Y tot de naționalitate română, care la rândul ei a livrat către firma Z din UE, atunci la firma Y poate să apară controlul inopinat tematic, pentru ca Fiscul să se lămurească dacă mărfurile chiar au circulat prin Europa sau doar au circulat doar scriptic, a explicat avocata Lavinia Toma-Tumbăr. Dar ce trebuie să pregătiți în fața unui control iminent al Fiscului și ce trebuie să faceți.
„Firmele trebuie să aibă o ordine fantastică în documente. Inclusiv corespondența prin e-mail cu partenerul de afaceri din străinătate trebuie păstrată, trebuie să păstreze inclusiv avizele de însoțire a mărfurilor sau documentele de la curier, dacă marfa a fost transportată prin curier, și nu în ultimul rând, trebuie păstrat CMR-ul, adică documentul de transport, semnat de societatea beneficiară la care a ajuns marfa, care să ateste că mărfurile chiar au ajuns la destinație. Deci, soluția este să avem toată această arhivă bine pusă la punct și să furnizăm organului fiscal toate documentele, cu mult calm și cu multă logică“, a spus avocata Lavinia Toma-Tumbăr, în cadrul emisiunii „Economia Sudului“, de la alege TV.

E-mail-urile dintre partenerii de afaceri pot constitui „mijloace de probă, pe realitatea operațiunii“. Mai trebuie păstrate și facturile proformă, chiar dacă ele nu se înregistrează în contabilitate, dar pot fi documente din care Fiscul să fie convins că mărfurile chiar au circulat faptic și nu doar scriptic.

Cum trebuie să procedeze firmele înainte de verificări?

Dacă o firmă este corectă și își fiscalizează toate veniturile, declarând totul la stat, atunci nu trebuie decât să demonstreze Fiscului acest lucru cu documente.
ANAF a intensificat controalele în ultima perioadă. În cazul în care ANAF își anunță controlul, firma poate cere amânarea acestuia o singură dată, din motive obiective. Lavinia Tumbăr mai spune că până să vină Fiscul în control, firmele pot să își rectifice erorile din contabilitate (fie o cheltuială introdusă eronat, fie să refacă decontul de TVA și să depună la Fisc unul rectificativ), înainte de începerea controlului de fond, pentru a evita plata dobânzilor, penalităților și chiar a TVA-ului în plus.

Antifrauda poate să dea doar amendă fără să închidă firma

În ultima perioadă au apărut informații în mass-media centrale cum că inspectorii Antifraudă închid magazine, restaurante, baruri pentru o diferență infimă în casierie, chiar și de 50 de lei. Cum trebuie să se întâmple în practică? OG nr. 28/1999 modificată recent prevede că, dacă există diferențe între încasările efective și cele înregistrate în casa de marcat fiscală, atunci inspectorii Antifraudă pot să aplice o amendă, să confiște sumele, dar și să suspende activitatea firmei respective de la o lună și până la trei luni. Dar organul fiscal nu poate avea exces de zel. Specialistul în dreptul afacerilor Lavinia Toma-Tumbăr a explicat de ce nu pot închide inspectorii Antifraudă comercianți privați pentru diferențe infime în casierie:

„Ce scrie în Ordonanța nr. 28/1999 este că, în funcție de gravitatea faptei, organul de control dispune măsura suspendării. Cu alte cuvinte, organul de inspecție fiscală trebuie să aprecieze în mod obiectiv gravitatea faptei. Pentru o sumă atât de mică, nu consider că este fapta atât de gravă, în special dacă acel contribuabil se află la prima abatere, în special dacă cifra de afaceri este mare și atunci raportat la o cifră de afaceri mare, atunci o sumă de 50 de lei este derizorie. Corect și just ar fi ca pentru o astfel de faptă, măsura suspendării activității să nu se aplice“.

Lavinia Toma-Tumbăr este de părere că pentru diferențe mici de sume în casierie inspectorii de la Antifraudă trebuie să analizeze obiectiv și să aplice doar amenda cuvenită, fără suspendarea activității, având în vedere că legislația nu permite în astfel de cazuri acordarea unui avertisment firmei contraveniente.

Citește mai mult pe gds.ro

Leave a Reply