Dată propusă pentru organizarea alegerilor locale

Informația care dă un impuls activității partidelor politice referitoare la pregătirea pentru alegerile locale din 2016 vine de la Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează alegerile în România.

mehedinti la votPotrivit unui comunicat de presă, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat și a lansat în dezbatere publică un număr de șase proiecte de hotărâri ale Guvernului privind alegerea autorităților administrației publice locale, proiecte care au fost publicate pe site-ul oficial al Autorității.

Primul și cel mai important proiect este stabilirea datei la care vor fi organizate alegerile locale, propunerea Autorității Electorale Permanente fiind ca alegerile să fie stabilite, prin hotărâre de Guvern, în data de 5 iunie 2016.

Comunicat de presă privind elaborarea de către AEP a unor proiecte de hotărâri ale Guvernului referitoare la alegerea autorităților administrației publice locale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat și a lansat în dezbatere publică un număr de șase proiecte de hotărâri ale Guvernului privind alegerea autorităților administrației publice locale, care vizează:

1. stabilirea datei alegerilor locale din anul 2016;

2. aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale din anul 2016;

3. numerotarea circumscripțiilor electorale județene și a circumscripției electorale a municipiului București pentru alegerile locale;

4. stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale;

5. stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale;

6. aprobarea modelelor și a condițiilor de tipărire ale buletinelor de vot care sunt folosite la alegerile locale.

Precizăm că aceste proiecte de hotărâri ale Guvernului trebuie însușite, în calitate de co-inițiator, de Ministerul Afacerilor Interne.

Proiectele de acte normative menționate au fost publicate în data de 19 ianuarie 2016 pe site-ul www.roaep.ro, la secțiunea ‘Legislație — Dezbatere publică’ și pot fi consultate accesând linkul http://www.roaep.ro/legislatie/in-dezbatere-publica/.

Observațiile și propunerile legate de cele două proiecte de hotărâri ale Guvernului pot fi transmise la adresa de e-mail office@roaep.ro, în termen de 15 zile calendaristice de la data afișării acestora.

Direcția comunicare și relații externe

20.01.2016

Leave a Reply