De la 1 noiembrie, severinenii plătesc pentru CĂLDURĂ???

Revenim la problema termoficării în municipiul Drobeta Turnu Severin care pare să fi devenit o telenovelă de prost gust, cu trădări, comploturi și acuzații, din toate părțile, ale unor ”actori” obosiți și uzați.

severinCa să clarificăm lucrurile, responsabili de rezolvarea problemei termoficării în municipiul severinean au fost și sunt următorii: Consiliul Municipal Drobeta Turnu Severin, Primăria Drobeta Turnu Severin și Guvernul României prin Prefectul de Mehedinți, nimeni altcineva.

Orice altă variantă cade dintr-un simplu motiv: cei mai sus menționați au în sarcina de ”serviciu” interesul cetățeanului și este datoria lor de a preveni orice obstacol s-ar putea ivi în timpul derulării anumitor proiecte. Nu a fost niciun cutremur, nu a căzut niciun meteorit, deci nu este vorba de forță majoră. Au fost doar probleme previzibile: se știa de falimentul RAAN, se știa de problemele de mediu de la Termo Halânga, se știa de lipsa experienței firmei care construiește noua termocentrală. Aceste probleme erau binecunoscute de autoritățile locale foste și actuale. Deci, orice alte discuții sunt simple subiecte de can-can.

În acest moment, se duce o luptă birocratică între firma care va asigura, pe viitor, agentul termic și autoritățile locale care au optat deja pentru varianta Termo Halânga, pentru care, conform unor surse bine informate, s-a achitat chiria pe două luni, anume suma de 1,5 milioane lei noi, cifră confirmată și de actualul primar(Marius Screciu Am dat Raan 1500000 lei noi.Pana in martie ajung la 5 milioane.M-am tinut de cuvant) într-un Demesaj postat pe facebook.

Mai mult decât atât, se mai zvonește că această chirie pentru folosirea echipamentelor de la Termo Halânga, achitată în avans RAAN-ului, este pentru perioada de după 1 noiembrie 2016. Practic, dacă aceste discuții sunt reale, începând de mâine, 1 noiembrie 2016, contribuabilii Severinului plătesc suma de 24590,16 RON/zi pentru ceva care nu le aduce niciun beneficiu.

În concluzie, datorită acestor bâlbâieli birocratice ale Consiliului Local Drobeta Turnu Severin și ale Primăriei, se vor pierde foarte mulți bani din cauza faptului că lucrurile nu au fost făcute la timpul lor și, ca de obicei, s-a așteptat până în ultima clipă, cu costuri enorme pentru severineni, atât la confort, cât și la buzunar.

Deci, nu avem căldură dar avem echipamente. Cu asemenea aleși locali mai e de mirare că județul Mehedinți este în coada tuturor clasamentelor?

Sperăm ca, totuși, aleșii noștri să fi avut inspirația redactării unui contract favorabil severinenilor, și să nu suporte bugetul orașului, și așa mic, niște cheltuieli inutile.

Leave a Reply