Decizie definitivă în cazul lui Voiculescu

Decizia în cazul lui ”TELEPATIA” va fi dată astăzi, 8 august 2014, orele 12:00. Decizia dată de Curtea de Apel Bucuresti este una definitivă și-i vizează pe omul de afaceri Dan Voiculescu și pe ceilalți inculpați din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

decizie voiculescuAvocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț a depus, joi, 7 august 2014, concluziile scrise în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Conform legii, există un termen de 30 de zile pentru a-și fixa ziua în care această pronunțare se va face în ședință publică.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au rămas în pronunțare, magistrații anunțând că avocații au termen până joi să depună concluziile scrise, iar data sentinței se va afisa pe ECRIS, sistemul electronic al instantelor, scrie Agerpres.

Ședința de judecată de marți a durat aproape 12 ore, timp în care procurorul DNA și avocații au ținut pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaților.Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Voiculescu la 5 ani de inchisoare, cu executare, pentru spălare de bani, decizia fiind atacată la Curtea de Apel.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunarii Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC ‘Bioprod’ SA București.

Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată. În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC ‘Benefica’ SA București (firmă din grupul Grivco), Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a bunurilor aparținând agenților economici la care statul este acționar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general și membru al AGA și, ulterior, al CA al ICA SA București, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Leave a Reply