Demiteri în urma accidentului în care au murit patru persoane

La solicitarea ministrului de Interne, Gabriel Oprea, premierul Victor Ponta a luat decizia de a-l demite de prefectul de Constanţa, Radu Volcinschi, scrie stiripesurse.ro.

7191539-Mediafax_Foto-Alexandru_Raita-600x400-7Decizia vine după accidentul aviatic din Mamaia, în care au murit patru persoane, ca urmare a problemelor la intervenția de după prăbușirea elicopterului SMURD. Prefectul era responsabil de coordonarea situaţiilor de urgenţă.

Radu Volcinschi ocupa funcţia din luna martie 2014. Acesta a fost subprefect al judeţului Constanţa din luna mai 2012, iar anterior, din 2008, a fost director general al Direcţiei Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Marți, 16 decembrie, colonelul Viorel Jianu, şeful ISU Dobrogea, a fost demis de ministrul Gabriel Oprea. Sursa stiripesurse.ro

Tot stiripesurse.ro scrie și despre faptul că procurorii militari au decis deschiderea unui dosar in rem pentru ucidere din culpă în cazul accidentului aviatic în care a fost implicat un elicopter SMURD.

Procurorii militari investighează cauzele producerii accidentului, iar ancheta vizează, deocamdată, doar faptele, nu şi persoanele, conform B1 TV.

Mari, 16 decembrie, colonelul Viorel Jianu, şeful ISU Dobrogea, a fost demis de ministrul Gabriel Oprea. Oprea a cerut premierului şi schimbarea din funcţie a prefectului de Constanţa.

La data de 15 decembrie 2014, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu (constituindu-se pe rolul acestei unităţi un dosar penal), cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, un elicopter aparţinând SMURD Constanţa s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol, situat pe raza municipiului Constanţa, rezultând decesul celor patru persoane aflate la bord.

La locul evenimentului s-au deplasat imediat doi procurori militari, din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în vederea efectuării cercetării la faţa locului şi dispunerii măsurilor procedurale necesare.

UPDATE: Comunicatul Parchetului:

În cauza constituită la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti privind accidentul aviatic produs în judeţul Constanţa constând în prăbuşirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol, procurorii au dispus, la data de 15 decembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 alin. 1 şi 2 Cod penal) şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 350 alin. 1 şi 3 Cod penal).

În continuarea cercetărilor, procurorii au dispus, extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă (prevăzute de art. 192 alin 1, 2, 3 Cod penal), având în vedere faptul că toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului au decedat.

 

Leave a Reply