Detalii despre MEGADOSARUL care va zgudui România…

Nume mari de demnitari şi oameni de afaceri din România, Germania şi nu numai s-au tot vehiculat în legătură cu această afacere de sute de milioane de euro, scrie PSnews.ro.

primul-urmarit-penal-in-dosarul-eads-in-germania-fostul-ef-al-produc-iei-militare-a-grupului-18498268Mai exact, este vorba de dosarul EADS, care face referire la un contract de securizare a frontierelor, în care ar fi fost date enorm de multe şpăgi.

Prezent în cadrul unei emisiuni televizate la antena3, de sâmbătă seara, jurnalistul Vlad Georgescu, cel care a şi făcut plângere în acest caz, a făcut noi dezvăluiri, referindu-se la EADS ca fiind  cel mai mare dosar de corupţie.

„Implicaţia este gigantică, fiindcă discutăm de cel mai mare concern din domeniul militar de armament, care a fost creat sub presiunea politică exclusivă a fostului cancelar Gerhard Schroder, care a scris în toată presa că va încerca să reprezinte interesele Germaniei prin această companie care s-a format, ea fiind o umbrelă europeană şi marele concurent al americanilor.”, a transmis Vlad Georgescu.

Vlad Georgescu a punctat că „prin sistemul de şpagă, prin sistemul de studii de fezabilitate, care au fost nişte studii fantomă făcute în 24 de ore, sub nişte condiţii de râs, Germania şi-a asigurat nişte avantaje enorme”.

Potrivit procurorilor, contractul EADS a fost semnat în anul 2004 de ministrul de interne Marian Săniuţă. Tot procurorii DNA spun că multe dintre acte ar fi fost încheiate după ce mai mulţi foşti miniştri şi demnitari din MAI ar fi primit mită, notează antena3.ro.

Referitor la acest megadosarul procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a afirmat în urmă cu ceva timp că „se află în lucru” și că atunci când o să se înceapă urmărirea penală față de persoane o sa transmită.

Sursa PSnews.ro

Leave a Reply