Devenit denunțător model, fostul baron seamănă ”Șoc și groază la vârful PNL”

Cristinel Bîgiu, fostul președinte al Consiliului Județean Buzău se dovedește deja un „denunțător model”, oferind organelor de anchetă nu doar ponturi valoroase, dar și probele audio și imagistice necesare urgentării anchetelor, susțin surse judiciare, scrie stiripesurse.ro.

bigiu_09433100S-ar părea că fostul baron si-a luat toate masurile necesare pentru a se pune la adapost. Mai întâi, în luna aprilie a anului trecut a divorțat în secret, la notar, încercând să-și salveze astfel averea.

Apoi a început să-i cheme la masă în restaurantele de fițe din Parcul Herăstrau pe toți colegii aflați la vârful PNL, pentru a le propune diverse combinații și se pare că astfel a strâns un portofoliu extrem de interesant cu privire la fruntașii liberali care se adaugă la „extrasurile de cont” cu privire la sutele de mii de euro, bani luați din șpagă și dați mai departe pentru campaniile electorale ale PNL-ului.

Primul mare denunț l-a făcut împotriva lui Cristian David, fost ministru de Interne. Cu probele pe masă judecătorii au decis instant trimiterea în arest a fostului șef al MAI.

Următoarea victimă a lui Bîgiu pare să fi fost George Scutaru, liderul liberalilor buzoieni la acea dată care, în așteptarea citației la DNA, a fost mazilit de urgență din înalta funcție ocupată la Palatul Cotroceni.

Pe lista scurtă ar urma, potrivit unor surse judiciare, alte nume grele: actualul viceguvernator al Băncii Naționale a României, Bogdan Olteanu, dar și premierul din umbră al PNL, Cătălin Predoiu (candidatura cu cântec de la Buzău din partea PNL de la Buzău), dar și lideri de frunte al vechiului PNL ca Teodor Atanasiu și Dan Motreanu (via ASF).

Se pare că toate întâlnirile lui Bîgiu cu cei de mai sus, și numai, au fost înregistrate și păstrate pentru zile negre, ca cele de acum când, în speranța unui tratament mai blând le folosește.

Citește mai mult pe stiripesurse.ro

Leave a Reply