Disperarea mass-mediei Pro-Johannis

Televiziunea Realitatea TV a găzduit aseară, 11 noiembrie a.c., prima dezbatere dintre cei doi candidați calificați în turul II al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta și Klaus Johannis.

ponta johannisCeea ce s-a întâmplat în dezbaterea dintre cei doi candidați a arătat foarte clar nivelul de pregătire al celor doi candidați. Dincolo de toate replicile celor doi, mai mult sau mai puțin acide, concluzia majorității este aceea că Victor Ponta a avut cifrele la el fiind evident mai bine pregătit decât contracandidatul său.

Klaus Johannis a arătat faptul că s-a decis în ultimul moment să participe la această dezbatere, fiind total nepregătit, chiar dacă, în acest moment, se încearcă acoperirea slabei prestații a candidatului ACL. Principalele canale de știri favorabile candidatului ACL încearcă, cu disperare, să prezinte această dezbatere ca o oarecare victorie a lui Klaus Johannis, evocând doar acele câteva fragmente în care neamțul a fost cât de cât la înălțimea momentului.

Faptul că televiziunea Realitatea TV se pregătise pentru o dezbatere doar cu candidatului Victor Ponta s-a văzut foarte clar, pentru cine a dorit să vadă, inclusiv moderatorul emisiunii fiind depășit de situație. În câteva momente din timpul dezbaterii a fost evident faptul că moderatorul a încercat să-i vină în ajutor candidatului ACL oprindu-l pe Victor Ponta din tirul de argumente care combăteau spusele lui Johannis.

De altfel, Johannis a greșit intrând în anumite subiecte cu ”lozinci” învățate pe de rost cum se spune, fără a avea și argumentele necesare care să-i susțină afirmațiile, cel mai clar, pe lângă multe altele, fiind momentul cu imunitatea președintelui României la care candidatul ACL ar renunța în cazul în care ar fi ales. Pe lângă faptul că a făcut referire la un alt articol din Constituția României, Johannis a arătat că nici nu știe ce înseamnă această imunitate și cum e stabilită în Constituția țării.

Este de notorietate faptul că Johannis a spus în mai multe rânduri că președintele ar trebui să se bucure de aceeași imunitate pe care o are un parlamentar ca și discurs de campanie, că doar dă bine în campanie, fără a mai menționa sau fără a ști faptul că acest lucru este prevăzut de actuala Constituție.

Revenind la subiect, se poate observa faptul că presa pro-Johannis încearcă din răsputeri că să ascundă slaba prestație a candidatului ACL din timpul dezbaterii, în această dimineață, inundând mediul online cu variantele favorabile lui Klaus Johannis și criticându-l pe Victor Ponta pentru faptul că a venit bine pregătit.

Orbservăm astfel că prestația presei pro-Johannis, aceeași presă care a servit intereselor lui Traian Băsescu, se agață de orice detaliu favorabil domnului Johannis, făcând, cum se spune în popor, din țănțar armăsar anumite momente ale candidatului ACL.

Cu toate că mult așteptata dezbatere a fost mult sub așteptările tuturor, trebuie spus faptul că Victor Ponta a ieșit câștigător atât în fața contracandidatului Johannis cât și în fața jurnaliștilor Realitatea TV, auto-declarați anti-guvernare. S-ar putea spune că Victor Ponta ar fi ieșit mai puțin bine dacă contracandidatul său nu ar fi venit în emisiune.

Vom mai avea ocazia de a ne vedea, de a ne convinge care dintre cei doi candidați are argumente mai puternice pentru a deține funcția de președinte al României pentru că, din declarațiile neoficiale ale reprezentanților ACL, s-ar părea că, în această seară, va avea loc încă o dezbatere la un alt post de televiziune.

Sorin Căprărescu

 

Leave a Reply