Dosarele penale se țin ca scaiul de membrii familiei Băsescu

Ginerele fostului președinte Băsescu, Radu Pricop, este urmărit penal pentru complicitate la șantaj în dosarul în care DNA i-a reținut deja pe Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, și Constantin Comănean, ofițer de poliție al DIICOT, potrivit Antena 3.

sergiu-lucinschi-fiul-fostului-presedinte-al-republicii-moldova-retinut-de-dna-ginerele-lui-basescu-suspect-in-dosar-18503165Pricop a fost audiat preț de aproximativ 40 de minute, marți dimineață, la DNA. Avocatul mai este urmărit penal într-un dosar distinct, în legătură cu restituirea ilegală a unor proprietăți.

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi (1997-2001), a fost reținut marți de procurorii DNA pentru trafic de influență și șantaj. Lucinschi l-ar fi constrâns pe un om de afaceri să îi dea mită 4 milioane de euro, sumă în schimbul căreia basarabeanul pretindea că-l va scăpa de o plângere penală a DIICOT.

Ginerele fostului președinte Băsescu a ajuns marți dimineață la sediul DNA, pe care l-a părăsit după aproape 40 de minute, în jurul orei 11:20. El a refuzat să răspundă la întrebările jurnalștilor.

În același dosar a fost reținut și ofițerul de poliție Constantin Comănean, acuzat că a cerut mită sub promisiunea că va influența soluționarea unui dosar penal.

Celălalt dosar în care Pricop este anchetatl vizează un teren de 90 de hectare din localitatea Ştefăneşti (Argeş), care a aparţinut familiei Brătianu şi care ar fi fost retrocedat ilegal. Astfel, Radu Pricop a cumpărat, împreună cu cele 11 persoane vizate în dosar, drepturi de moştenire asupra terenului respectiv de la urmaşii familiei Brătianu. După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, folosind însă documente false.

Sursa dcnews.ro

Leave a Reply