Două mormane de fiare şi şase vieţi curmate. Accident sau act criminal?

Accident sau act criminal? Este dilema anchetatorilor care încearcă să dezlege misterul tragediei rutiere de pe DN1, în care şase oameni au murit după ce două autoturisme s-au ciocnit frontal. Totul se pare că a fost provocat de şoferul uneia dintre maşini, care a şi postat pe un site de socializare, cu câteva ore înainte, un mesaj ce sugera intenţia sinucigaşă. Dacă ipoteza se confirmă, spun surse din anchetă, dosarul ar putea ajunge pe mâna poliţiştilor de la Omoruri, scrie digi24.ro

accident dn1Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului extrem de grav petrecut aseară pe Drumul Naţional 1, soldat cu moartea a şase oameni. Anchetatorii confirmă, practic, că iau în calcul ipoteza unui act premeditat. Mai precis, ciocnirea extrem de violentă a două maşini pare să fi fost provocată intenţionat de unul dintre şoferi. Ipoteza porneşte de la un mesaj postat de respectivul bărbat pe un site de socializare, cu câteva ore înainte de accident, un mesaj ce sugera intenţia sinucigaşă.

Anchetatorii mai aşteaptă şi rezultatele necropisiei celui care a produs accidentul, pentru a se stabili dacă bărbatul consumase droguri sau alcool înainte să se urce la volan.

Două mormane de fiare şi şase vieţi curmate. Asta au găsit medicii, pompierii şi poliţiştii veniţi la locul accidentului produs aseară, pe DN1, în zona localităţii prahovene Băicoi. Neputincioşi, salvatorii n-au mai putut decât să acopere cu saci trupurile victimelor.

Am intervenit pentru descarcerarea a şase victime din două autoturisme”, a declarat pompierul Vicențiu Năstase, de la ISU Prahova.

Patru adulţi şi doi copii, politraumatisme grave.Toți morți”, a precizat Mihaela Pantaia, medic pe ambulanță.

Era sâmbătă, ora 19.45 de minute. La numărul de urgenţă, mai mulţi martori sunau fără încetare. Toţi povestesc despre două maşini care s-au ciocnit frontal şi despre mai mulţi oameni care au nevoie de salvare. Din Câmpina şi din Ploieşti, ambulanţe şi autospeciale de pompieri pornesc spre locul tragediei. Poliţiştii, ajunşi primii, sunt şocaţi de ceea ce văd.

Unul dintre conducătorii auto a pătruns pe contrasens. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei producerii accidentului”, a declarat Gheorghe Miriuțoiu, de la Poliția Rutieră Prahova.

După mai puţin de 24 de ore, indiciile încep să schimbe teoria anchetatorilor. Ce s-ar fi putut întâmpla de fapt? La ora 16:00, şoferul care urma să provoace accidentul postează un mesaj bizar pe o reţea de socializare. O poză în care, pe bancheta din spate a maşinii sale, apare în mai multe ipostaze cu o tânără, iubita sa. E un fel de altar format din mai multe fotografii şi doi trandafiri albi. George le spune prietenilor că va merge într-o lume mai bună, îşi cere scuze şi sugerează că este deprimat pentru că iubirea nu-i este împărtăşită.

„Atunci s-a structurat decizia. Ori o fac acum, ori n-o mai fac niciodată. (…) A făcut aceste poze pentru a spune: am luat decizia pentru că iubita mea m-a parasit. Ea nu mă înțelege. Ea este de vină, ea este autorul moral al faptei”, explică Ion Duvac, doctor în pshihologie.

Citește mai mult pe digi24.ro

Leave a Reply