Drobeta Tr. Severin: Din cauza drumului impracticabil au rămas fără autobuz

Din cauza drumului impracticabil, firma care asigură transportul public local a sistat la începutul acestei săptămâni efectuarea curselor la Dudaşul Schelei, un cartier aflat la marginea municipiului Drobeta Turnu Severin, astfel că oamenii au rămas de izbelişte, scrie adevarul.ro.

Locuitorii ”cartierului” severinean, Dudașul Schelei, au rămas fără posibilitatea de a ajunge cu autobuzul în centrul municipiului din cauză că firma SC Transport Public Urban Drobeta SA, cea care asigura respectiva rută, a luat decizia de a suspenda traseul nr. 7, respectiv ruta Drobeta Tr. Severin-Schela-Dudașul Schelei.

drum dudasul schelei„Starea drumului pe care se efectuează traseul nr. 7 (ruta Drobeta Turnu Severin-Schela-Dudaşul Schelei), este critică, prezentând defecţiuni majore în structura rutieră a drumului, drumul fiind distrus (pe porţiuni destul de mari) şi efectuarea curselor regulate pe respectivul traseu se realizează cu foarte mari dificultăţi. Urmare a stării foarte proaste a drumului, autobuzele ce efectuează această rută se defectează foarte des şi întâmpinăm dificultăţi majore în stabilirea conducătorilor auto (şi a autobuzelor) ce trebuie să efectueze cursele. După efectuarea cursei autobuzele şi conducătorii auto trebuie să se retragă la garaj pentru efectuarea de reparaţii la sistemul de rulare şi cel de suspensie”, îşi justifică transportatorul local măsura suspendării curselor pe acest traseu.

Din acest motiv, mai multe persoane care sunt direct afectate de această decizie au venit în fața primăriei municipiului severinean, ieri, 20 ianuarie 2015, pentru a protesta față  de lipsa implicării autorităților locale în soluționarea acestei probleme.

„Drumul este foarte prost, suntem cartier de oraş şi nu se interesează nimeni de noi, drumul e mai rău ca la Malarişca. Autobuzul nu mai circulă, maşinile abia merg din cauza primarului care nu vrea să ne ajute cu nimic. De votare a trecut o dată cu grederul şi gata ne-a luat ochii ca să-l votăm. Eu am vorbit cu oamenii să nu mai plătim impozitul la primărie, să adunăm banii pe un an doi ca să asfaltăm noi”, spune Barbu Milcu.

„Au luat banii pe abonamente şi la elevi, drumul este sub orice critică, dacă băgaţi o maşina de 3-4 ori pe acolo e imposibil să nu vă duceţi cu ea în service. După ce că mai sunt doar câţiva oameni care mai lucrează, nici aceştia nu au posibilitate de transport. De dimineaţă am plecat să iau soţia de la servici fiindcă nu a fost autobuz şi erau copiii pe o ceaţă de nu vedeai la doi metri. Autobuzele nu vin din cauza drumului că se strică, Primăria îşi bate joc efectiv de noi, deşi este o porţiune de 2 kilometri.”, spune şi Cristian Urtilă, un alt severinean, care marţi a venit la Primărie, pentru adevarul.ro.

În urma acestui protest spontan, cei prezenți au plecat cu promisiunea viceprimarului Romulus Vîlcu că respectivul drum va fi reabilitat în acest an. În ceea ce privește reluarea curselor pe ruta Drobeta Tr. Severin-Schela-Dudașul Schelei rămâne tot decizia transportatorului care, pe lângă starea drumului, se mai confruntă și cu problema ”taximetriștilor”  de ocazie.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Leave a Reply