Drobeta Tr. Severin: Lămuriri în privința TERMOFICĂRII din partea conducerii RAAN

Problema apei calde și a încălzirii din Drobeta Tr. Severin a fost abordată de conducerea RAAN, administratorul special Viorel Marin făcând precizări clare și punând punct scenariilor vehiculate în ultima perioadă.

viorel marinAvând în vedere că în ultima perioadă zvonurile despre sistarea furnizării agentului termic în municipiul severinean au căpătat o amploare foarte mare, semănând nesiguranță în rândul locuitorilor din Drobeta Tr. Severin, administratorul special al RAAN a făcut mai multe precizări clarificând situația în cazul termoficării.

Astfel, Viorel Marin a vorbit despre oprirea apei calde doar în cazul asociațiilor cu datorii foarte mari, 36 la număr,  prin această măsură reducându-se consumul de cărbune și prelungindu-se perioda de livrare a agentului termic pentru consumatorii plătitori.

”Am stabilit un plafon în care, de acolo în sus, dacă nu se plătește, se oprește apa caldă, atât, atâta tot. Asta ca să putem face economie de combustibil până când se rezolvă problema cu fondurile necesare, să nu fie necaz cu oprirea controlată a fabricii de apă grea, să fim nevoiți să oprim în avarie și Doamne ferește să se întâmple ceva cu oamenii din acest oraș. Sunt mai importanți cei o sută de mii de oameni din oraș, sigur că toate sunt importante și au dreptate și oamenii de la RAAN care nu au luat salariile și oamenii care nu au căldură, toată lumea are dreptate dar între toate dreptățile astea cineva trebuie să ia niște hotărâri iar pentru mine cea mai importantă problemă este siguranța celor din Drobeta. Ăsta este motivul pentru care am luat această măsură. Să pot să fac în așa fel încât cărbunele să ajungă pe o perioadă cât mai mare până când o să vină următoarea tranșă de bani.”, a declarat Viorel Marin pentru Tele2 Drobeta.

Din spusele lui Viorel Marin reiese faptul că Romag Prog va intra în faza de închidere controlată, aspect menționat și în memorandumul aprobat de Guvernul României și că încălzirea va fi oprită conform contractelor încheiate.

”Până la sfârșitul lunii ajunge. Până la sfârșitul lunii vin tranșa următoare de bani. S-a aprobat memorandumul de Guvern. Concluzia pentru populație, în primul rând, ar fi ca să plătească pentru că sunt 60 de milioane lei creanțe și banii respectivi nu sunt pentru altceva decât pentru achiziție, în primul rând, combustibil ca să asigurăm agentul termic. Ăsta e primul lucru iar în ceea ce înseamnă încălzirea, ea va fi orpită conform regulamentului în vigoare și conform contractelor încheiate iar apa caldă va fi sistată la oamenii care nu plătesc.”, a mai declarat Viorel Marin, administrator special RAAN.

Leave a Reply