Drobeta Tr. Severin: Război pe față între Primărie și Consiliul Local

Subiectul termoficării municipiului Drobeta Tr. Severin a fost motivul principal pentru ședința extraordinară a Consiliului Local din 23 martie 2015. Din nefericire, acest subiect a fost umbrit ca importanță de hotărârea acestui for în cazul incompatibilității primarului Constantin Gherghe.

gherghe2303Reacția primarului Constantin Gherghe nu a întârziat să apară. După ședința Consiliului Local Drobeta Tr. Severin din 23 martie a.c., primarul municipiului a lansat, pe o rețea de socializare, un ”apel pentru buna credință pe care îl adresează Consiliului Local”,  în care acuză unii consilieri locali de rea credință pentru că nu au luat o decizie în problema termoficării așa cum o ceruse Primăria.

”Vreau să vă spun că astăzi(23 martie 2015), din nefericire, Consiliul Local, prin vocea unor consilieri, s-a dovedit, o spun cu strângere de inimă, a fi o barieră în calea soluționării problemei termoficării în municipiul Drobeta Tr. Severin. Asta din trei motive, cred eu. Fie din necunoștință de cauză, fie din atitudini populiste, fie chiar din rea credință. Am temerea că unii chiar din rea credință, că nu vor să soluționăm această problemă. Încă o dată, cu părere de rău, astăzi au nesocotit munca a aproape cinci luni de zile, cu studii, cu cercetări făcute de institute de marcă din țară și au spus nu cu toate că, așa cum le-am explicat, timpul pentru Turnu Severin a devenit dușmanul numărul unu în rezolvarea problemei termoficării. Au refuzat să ia această decizie. Am auzit și voci care au spus – Decât să aibă iar primarul succes mai bine renunțăm la căldură în iarna asta pentru oraș.- Da, așa este. Sunt și voci din astea. Eu sper ca la toți consilierii, la ședința viitoare, să le dea Dumnezeu gândul al bun, să pună mai presus de orice, absolut de orice, interesele acestui oraș și să înțeleagă că adoptarea unei hotărâri pentru a asigura orașul și în iarna care vine și în perspectivă, cu căldură la un preț așa cum am spus, cel mult la prețul actual dacă nu mai mic, este prioritatea zero a orașului, altminteri totul este politică, politică și numai politică.”, a declarat primarul Constantin Gherghe în urma ședinței de Consiliu Local din 23 martie 2015.

daniel carjan2303În același timp, majoritatea consilierilor din Consiliul Local, prin vocea viceprimarului Daniel Cârjan, susține că cel mai important aspect este prețul final pe care îl va plăti populația, prin urmare s-a decis amânarea luării unei decizii pentru ședința ordinară de la sfârșitul lunii martie, adică în câteva zile.

”Teoretic, potențial există mai multe soluții pentru alternative pentru  furnizarea agentului termic în municipiul Drobeta Tr. Severin și având în vedere și obligația noastră, a Consiliului Local, să luăm cea mai bună decizie având în vedere, până la urmă, prețul final pe care o să-l plătească populația pe acest serviciu de termoficare, s-a hotărât să se amâne o săptămână luarea unei decizii finale în ședința ordinară de la sfârșitul lunii când ne vom întâlnii iar și atunci, cu siguranță, vom clarifica toate aceste aspecte care au rămas în suspensie la ședința de astăzi.”, a declarat viceprimarul Daniel Cârjan.

marius screciu2302Fostul viceprimar al municipiului, Marius Screciu, unul din liderii actualei majorității din Consiliul Local Drobeta Tr. Severin este de părere că un avantaj pentru înființarea unui serviciu public în cadrul primăriei este controlul Consiliului Local asupra prețului pe care îl va plăti populația.

”Nu susțin neapărat societate, nu susțin neapărat serviciu. Avem o săptămână la dispoziție să luăm decizia cea mai bună. Sunt avantaje și dezavantaje și de-o parte și de alta. Pe de altă parte, ca și un avantaj pentru serviciu ar fi că prețul de transport și de distribuție este totuși controlat de primărie, adică o societate comercială este obligată să aibă câștig și s-ar putea discuta la prețul pe transport lo distribuție pe când un serviciu în cadrul primăriei, controlându-l Consiliul Local, e posibil ca prețul să fie unul echilibrat.”, a declarat Marius Screciu pentru presa mehedințeană.

Leave a Reply