Drobeta Tr. Severin: Rețeaua de termoficare revine la municipalitate

Reţeaua de termoficare a municipiului Drobeta Turnu Severn revine în patrimoniul Primăriei. În acest sens a fost iniţiat şi un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care se află pe ordinea de zi a şedinţei, ce va avea loc în 18 decembrie. Reprezentanţii municipalităţii susţin că încearcă în acest mod să se pregătească pentru momentul în care RAAN va dispărea, transmite Televiziunea Severin.

Situația termoficării în municipiul severinean a fost subiectul multor discuții care se refereau la faptul că ar exista riscul ca pentru iarna 2014-2015, severinenii să nu aibă apă caldă și căldură din cauza problemelor financiare în care se află furnizorul acestor servicii, anume RAAN Drobeta Tr. Severin.

Pe acest subiect, reprezentanții municipalități se pare că se așteaptă la situația în care RAAN nu va mai furniza aceste servicii severinenilor caz în care primăria municipiului Drobeta Tr. Severin va trebui să găsească alte soluții. Scenariul în care RAAN nu va mai putea livra agent termic severinenilor începând cu iarna 2015-2016 devine din ce în ce mai credibil mai ales din cauza situației financiare a acestei societăți ”căpușată” de-a lungul timpului de tot felul de ”afaceriști” care-i așteaptă sfârșitul.

romulus vilcu1612Primul pas pentru o alternativă a termoficării Severinului va fi făcut în ședința de Consiliu Local din 18 decembrie a.c. când rețeaua de termoficare va reveni în domeniul public și în administrarea municipalității fapt confirmat de viceprimarul municipiului.

”Noi am spus-o în mai multe rânduri că, în primul rând, suntem preocupați de soarta sverinenilor din punctul ăsta de vedere cu privire la agentul termic, apă caldă și căldură. Noi vrem să ne asigurăm că dacă, și să nu fiu interpretat greșit, aceste rețele trebuie să fie în domeniul și în proprietatea municipalității fiindcă se caută soluții alternative pentru apă caldă și căldură și atunci când se vor găsi să nu mai cerem alte avize pe la alții și să putem realiza acest aspect. Vorbim doar de rețele și noi vrem să ne asigurăm că sunt ale noastre, de altfel este au fost ale noastre  și le-am dat în concesiune pentru amenajare, la vremea respective, RAAN-ului însă după toate aceste amenajări este normal și firesc să revină în domeniul public al municipiului.”, a declarat viceprimarul municipiului Romulus Vîlcu.

Leave a Reply