Drum național blocat de un protest în Mehedinți

Miercuri după-amiază, timp de aproape o oră Drumul European 70, care face legătura între Judeţele Mehedinţi şi Caraş Severin, în dreptul barajul de la Porţile de Fier I şi foarte aproape de vamă, a fost blocat din cauza unui protest spontan al angajaţilor de la Hidroserv, scrie informatiadeseverin.ro.

protest pf1Circa 30 de angajaţi de la Hidroserv au ales să protesteze pe trecerea de pietoni de pe Drumul European 70, blocând astfel circulaţia pe ambele sensuri de mers, în dreptul barajului de la Porţile de Fier I.

Aşa se face că în scurt timp, s-au format cozi imense de autovehicule pe ambele sensuri de mers ale drumului european. La faţa locului au sosit mai multe echipaje de la Poliţia Rutieră şi Jandarmerie pentru a debloca situaţia, dar şi inspectorul şef al IPJ Mehedinţi, comisarul şef Romulus Opriţa, precum şi conducerea Jandarmeriei Mehedinţi, col. Eugen Ţambrea şi col. Crinel Zaharescu.

Liderul de sindicat de la Hidroserv, Cristinel Popescu, a declarat că angajaţii au ales această formă de protest în speranţa că doleanţele lor vor fi rezolvate. Oamenii îşi cer drepturile salariale la zi şi se tem că vor rămâne fără un loc de muncă.

„Am ajuns la limita răbdării, aşa cum de altfel prevedeam că se va întâmpla până la urmă. O parte din colegii noştri care nu sunt la muncă fiindcă se lucrează în schimburi au hotărât să apeleze la această ultimă formă legală şi extremă. Nu avem contract colectiv de muncă, mai este o lună şi rămânem fără contract colectiv de muncă, deci cu alte cuvinte nu mai avem drepturi prevăzute în contract, nu avem lucrări. Suntem ameninţaţi cu o nouă tură de disponibilizări şi cu şomaj, unitatea este practic în faliment pentru că datoria este peste 80 de milioane de lei pe total ţară. În continuare directorii se comportă cu noi ca nişte slugi, ni se taie din lucrări, nu ni se acordă program de mentenanţă şi de reaparţii, astfel încât prin munca noastră, nu cerem pomană, să ne putem creşte copii, să ne întreţinem familiile.”, a declarat Cristinel Popescu.

Citește mai mult pe informatiadeseverin.ro

One Comment:

  1. ACEST LUCRU ESTE POSIBIL IN ACESTA GUVERNARE ,PONTA PLAGIATORUL PRIETEN BUN CU ,BORRZA.PSD A INFINTAT HIDROSERVUL ,O FABRICA DE BANI

Leave a Reply