Duelul viceprimarilor pentru primăria Drobeta Tr. Severin

Ziua de 26 aprilie 2016 a fost ultima dată pentru depunerea candidaturilor la funcția de primar și a listelor de consilieri locali ale municipiului Drobeta Tr. Severin.

duel viceprimari drobetaCu toate că în cursă sunt înscriși mai mulți candidați, acest material, așa cum puteți realiza din titlu, va face referire la cei trei viceprimari din mandatul 2012-2016 care și-au depus dosarul pentru candidatură la funcția de primar al municipiului Drobeta Tr. Severin.

Primul candidat declarat și asumat de partidul său, care și-a depus dosarul de candidat, este actualul viceprimar, Daniel Cîrjan, aflat la primul mandat de consilier local. Acesta a mai deținut funcția de viceprimar al municipiului severinean în perioada 2012-2013, la acel moment fiind instalat în funcție la decizia USL-ului condus de Adrian Duicu și Liviu Mazilu. În cursul anului 2013, pe motiv de ineficiență, a fost schimbat din funcție de Consiliul Local, în locul său fiind instalat Romulus Vâlcu, motiv pentru care a atacat în instanță hotărâre. A revenit în funcția de viceprimar la începutul anului 2015, cu o atitudine diametral opusă față de precedentul mandat și cu intenția clară de a candida pentru funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. În cel de-al doilea mandat, actualul viceprimar nu a primit niciun fel de atribuții, anumiți reprezentanți ai presei locale acuzându-l că nu face nimic altceva decât campanie electorală. Daniel Cîrjan este susținut de noul PNL rezultat prin fuziunea fostului partid liberal cu PDL-ul.

Al doilea candidat la care facem referire este social democratul Marius Screciu, viceprimar al municipiului severinean în perioada 2012-2015. Marius Screciu a devenit viceprimar prin votul consilierilor USL în anul 2012, fiind numit în același timp cu Daniel Cîrjan. A pierdut mandatul de viceprimar în urma unor jocuri de culise al căror artizan ar fi fost tocmai Constantin Gherghe dar, cu o organizație mult mai puternică în spate și cu o pondere mai numeroasă în cadrul Consiliului Local, acesta a reușit să își păstreze influența reușind să se impună drept candidat al PSD, în primă fază, ca în final să fie candidatul susținut de Alianța PSD-UNPR, realizată la nivel local, astfel, urmând să fie susținut și de actualul primar Constantin Gherghe, cel din urmă retrăgându-se din cursă.

Cel de-al treilea viceprimar intrat în cursa pentru ocuparea funcției de primar este Romulus Vâlcu, acesta fiind candidatul ALDE, partidul al cărui lider este Călin Popescu Tăriceanu. Romulus Vâlcu a deținut funcția de viceprimar în perioada 2013-2015, experiența acumulată în cele de trei mandate de consilier local fiindu-i de folos în exercitarea atribuțiilor de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. De-a lungul timpului, opozanții politici au pus ascensiunea lui Romulus Vâlcu pe seama relației cu actualul primar Constantin Gherghe dar, cu toate astea, actualul candidat al ALDE a reușit să impună respect, fiind declarat ca cel mai eficient viceprimar din cei trei intrați prezentați în acest material.

Cu toate că nu a început campania electorală, atacurile la persoană au început deja, în special în mediul online. Se anunță a fi o campanie plină de ”descoperiri” interesante despre candidații intrați în cursă.