Ecaterina Andronescu: Cred că Justiția din România trebuie să facă dreptate

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, astăzi, în plen, că numele său nu avea ce căuta în dosarul Microsoft, deoarece în perioadele în care s-au achiziționat aceste licențe nu era ministru al Educației, scrie realitatea.net.

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea DNA de declanşare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul senatorului PSD Ecaterina Andronescu. VOTUL A FOST: 73 pentru, 62 impotriva. Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003 este cercetata de DNA în dosarul licenţelor IT – Microsoft, scrie și stiripesurse.ro.

andronescuIeri, Comisia Juridică a dat un aviz pozitiv în acest sens. Cei doi aleşi sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă în celebrul dosar Microsoft.

“Cred că Justiția din România trebuie să facă dreptate celor care nu pot fi dovediți faptic că sunt vinovați de infracțiunile menționate în referatul pe care DNA l-a trimis către Comisia juridică. Dosarul, așa cum vă este cunoscut, se numește Microsoft. El se referă la cumpărarea licențelor Microsoft pentru computerele din Educație sau din alte ministere care aveau asemenea computere. Licențele s-au cumpărat în anii 2004, în noiembrie 2009 și în 2011, adică în perioadele în care eu nu eram ministrul Educației. Nu există niciun document în care eu să fi pus un aviz favorabil sau pe care eu să-l fi aprobat. Numele meu nu avea ce căuta în dosarul numit licențele Microsoft”, a spus Andronescu, citată de AGERPRES.

Leave a Reply